Snižování stropů - jak na to?

Snížení stropního podhledu je možno realizovat téměř v kterémkoli domě. Hodně se využívá při renovacích starých bytů, kde je jejich využití ne jen estetického, ale i praktického směru.
Obývací pokoj, rostlina

Interiér - snižování stropů je v módě

Na místo obyčejných stropů natřených primalexem, snížený strop zanechává dobrý dojem téměř na každého. Vybrat si totiž můžeme z široké škály konečné podoby podhledu dle našich přání. A navíc je relativně levný! Vše ovšem záleží na naší momentální finanční situaci. Jedná-li se o strop s velkou nosností, přijde asi na 3000 Kč/m2, pokud jde jen o snížení vnitřního prostoru, cena je znatelně nižší.

Snižené stropy - využití v domě či bytě

Snížený strop slouží jako úložný prostor na odkládání sezónních věcí, na které jistě nikdy není dost místa, zvláště pak tuto výhodu využijí obyvatelé žijící v bytových jednotkách ve větších městech. Nachází-li se podhled pod nevytápěným prostorem půdy přináší sebou pak i značnou úsporu na vytápění. Mezi byty lze využít prázdný prostor mezi podhledem a stropem k akustickému odizolování od příliš hlučných sousedů v horním patře.

Bydlení - jak postupovat při snížení stropů?

Nejdříve si musíme zvolit, do které části bytu úložné prostory umístíme. Snižování stropů se jen zdánlivě týká hlavně obyvatel bytů ve starších činžovních domech. Ve skutečnosti přistupují k podobným úpravám i obyvatelé panelákových bytů se světlou výškou 250 cm. Samotný pracovní postup se musí detailně promyslet, zaměřit a nakreslit. Materiál bývá obvykle použit z různých druhů dekoračních desek uchycených na ocelové profily ve tvaru L. Ke spojování jednotlivých desek se pak využívají speciální lepidla nebo tesařské spoje.

Domácí dílna - užitečné tipy a triky do vaší domácnosti

Krásná a čistá koupelna - snadno a rychle

Malování pokojů - jak na to

Ocet - všestranný pomocník v domácnosti

Jak odstranit skvrny od kávy a čaje

Jak odstranit vodní kámen?

Jarní úklid - čištění koberců

Tipy a triky k odstranění rzi z kovových předmětů

Jak zbavit váš domov plísní?

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies