Škrábeme stěny v interiéru

Chystáte se vymalovat, ale na stěně už je příliš mnoho starých vrstev, takže budete muset stěny škrábat? Nebuďte zoufalí, s námi to zvládnete levou zadní!

Plechovka žluté baarvy

Kdy je nutné škrábat stěny

Pokud jste malovali stěny více než dvakrát, další nátěr musí počkat, jinak hrozí olupování celé vaší práce. Že je na čase uchopit škrabku poznáte i podle toho, že se starý nátěr při malování nabaluje na váleček. Původní nátěr se proto musí nejdříve oškrábat, což zabere hodně času a málokdo má k této činnosti kladný vztah. Známe ale triky, díky kterým škrábání zas takovou noční můrou nebude.

Škrábání krok za krokem

Stěny nejprve namočte vlažnou vodou – a to tolikrát, kolik vrstev starého nátěru potřebujete seškrábat. Použijte k tomu velkou malířskou štětku. Rohy malířské škrabky zjemněte smirkovým papírem, aby vám do stěny neudělaly rýhy. Pak začněte se škrábáním - snažte se, aby bylo rovnoměrné. Vyhlaďte veškeré nerovnosti (poslouží opět smirkáč, ale i vyrovnávací stěrka). Následuje další nátěr vodou – tentokrát mýdlovou. Zbytky po škrábání se díky mýdlu vetřou do stěny, vyrovnají se také zbývající nerovnosti. Nakonec použijte brusnou mřížku. Při takovém postupu bude stěna opravdu krásně hladká.

Zůstaly vám na stěně i po seškrábání fleky? (Například po havárii vody) Použijte speciální barvu Flek Stop.

Nyní se konečně můžete pustit do samotného malování.

Odmítáte škrábat? Najměte si firmu!

Variantou, jak se škrábání stěn vyhnout úplně, je najmout si malířskou firmu. Ta vám zaručí preciznost i rychlost odvedené práce! Cena se pohybuje okolo 10 - 15 Kč/m².

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies