Škrabadla pro kočky

V přírodě je přirozené, že si kočka lezením po stromech obrušuje drápky. Pokud ji v domácím chovu nepořídíte náhradu v podobě škrabadla, může to odnést váš drahý koberec nebo polstrování sedačky.

Škrabadlo pro kočky

Proč pořídit kočce škrabadlo

Kočkám rostou drápky stejně jako lidem nehty. Pokud ale kočka nemá možnost drápky obrušovat, mohou jí zarůst až do polštářku, což je velmi nepříjemná a bolestivá záležitost. Drápky se proto musí neustále obrušovat, případně stříhat (což se kočkám moc nelíbí). Pokud kočka nemá možnost drápky obrušovat, najde si pravděpodobně nouzové řešení v podobě broušení o koberec nebo čalouněný nábytek. Takové škodě ale můžete předejít – nákupem škrabadla.

Nakupujeme škrabadlo pro kočky

Škrabadlo pořizujte kočce co možná nejdříve – nejlépe současně v době, kdy si ji pořídíte. Nehrozí tak, že bude hledat náhradní řešení pro své rostoucí drápky. Je pouze na vás, zda svému mazlíčkovi pořídíte jednoduché, malé škrabadlo s odpočívadlem nebo si přikoupíte za instalovaný domeček, různé prolézačky a hračky. Takové škrabadlo splňuje mnoho dalších funkcí – kočka po na něm může nejen lézt a hrát si, ale i odpočívat nebo spát. Nejlevnější škrabadlo pro kočky vás vyjde na pouhé tři stovky, za ty opravdu „vymakané“ zaplatíte až desetinásobek.

Škrabadlo můžete vyrobit i sami

Pokud jste ale zruční, můžete kočce škrabadlo vyrobit sami. Stačí několik odpadních trubek omotat přírodním, tzv. sisalovým provazem (obojí koupíte v hobby obchodech), případně přimontovat odbočky, odpočívadla či pelíšek a vše ukotvit v podlaze. Ideální jsou plastové trubky o průměru 11 cm. Radost kočce uděláte, pokud bude škrabadlo sahat až do stropu. Aby bylo škrabadlo opravdu stabilní, vnitřek trubek vyplňte montážní pěnou. Vyplatí se připevnit ke stěně i plošinky a odpočivadla. Ty zase vyrobíte jednoduše z dřevotřísky potažené plyšem.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies