Skleník a jeho druhy

Jaký si pořídit skleník? Skleníky jsou např. malé, velké, fóliové, plastové, s železnou konstrukcí, s plastovou konstrukcí, s dřevěnou konstrukcí a nebo také existují přenosné hliníkové skleníky. Zde naleznete informace o základním rozdělení skleníků.
SzaŠ

Skleník a jeho druhy

Jaký si pořídit skleník? Skleníky jsou např. malé, velké, fóliové, plastové, s železnou konstrukcí, s plastovou konstrukcí, s dřevěnou konstrukcí a nebo také existují přenosné hliníkové skleníky. Při koupi skleníku byste se měli poradit s prodejcem, který vám určitě rád poradí, jaký skleník se hodí na vaši zahradu. Zde naleznete informace o základním rozdělení skleníků.

Skleníky vytápěné

Jedná se o tropické skleníky, v nichž teplota neklesá pod 15 °C. Jejich provoz je dosti nákladný, s tímto typem skleníku se u nás můžeme setkat většinou jen v botanických zahradách a arboretech. Jedná se obvykle o dosti rozsáhlé stavby. U malých skleníků s jednoduchým krytem ze skla nebo plastu se permanentní vytápění téměř nikdy nevyplatí.

Přitápěné temperované skleníky

Teplota se v takovém skleníku udržuje na nejnižší možné hranici pěstební teploty. V závislosti na konkrétních požadavcích pěstovaných rostlin se může minimální teplota pohybovat od – 3 do + 10 °C.

Nevytápěné studené skleníky

V nevytápěném skleníku je nutné počítat s dlouhodobějším zimním poklesem teploty pod bod mrazu. Problémem často bývá i značný teplotní rozdíl mezi dnem a nocí, který se především na konci zimy může vyšplhat až na 30 °C. Proto je nutné studený skleník dobře větrat. Vegetační sezóna začíná ve studeném skleníku často o 4 – 6 týdnů dříve, její konec se prodlouží mnohdy až o 2 měsíce.

Skleník – druhy konstrukcí

  • Ocelová konstrukce
  • Plechová konstrukce
  • Hliníková konstrukce
  • Plastová konstrukce
  • Dřevěná konstrukce
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies