Síta do oken či dveří - ochrana před hmyzem

Pokud si do bytu či domu pořídíte sítě do oken, zabráníte hmyzu dostat se dovnitř. Tyto sítě účinně chrání i před pylovými částicemi, na které jsou velmi citliví lidé, jenž trpí alergiemi. Jaké existují druhy sítí? Podle čeho si správně vybírat? Oplatí se vám do toho investovat?

Okno s květinami

 

Nejprve si změřte okno či dveře, kam chcete síť umístit. Dále byste si měli umět představit druh sítě, která se bude hodit k vašemu typu okna či dveří.

 

Odolné sítě s pevným rámem

 

Jsou cenově dostupné pro každého. Síť je tvořena skelnými vlákny, které jsou potahovány plastem. Vlákna se následně protahují a napínají do hliníkových rámů. Riziko koroze a teplotní rozdíly nemusíte vůbec řešit. Takovým doplňkem je přidání límce, jenž síti poskytne silnější přilnavost k okennímu rámu. Když sítě umístíte na místo, stačí otočit zarážky do stran rámu okna či dveří. Většina sítí se už vyrábí pro celoroční použití, čili kromě občasného opláchnutí od nečistot, mohou zůstat na místě a nijak nebrání otevření či zavření dveří či okenních křídel. Pokud je umísťujete do dveří, jsou ve formě přídavných dveří. Což má nedostatek v manipulaci do výšky i do stran.

 

Sítě rolovací

 

Sítě se rolují do tzv. “tvaru U” a posouvá se po hliníkových drážkách. Instalace je u tohoto typu poněkud složitější, ale výhodou je možnost instalace i do menších prostor. Na podobném principu fungují posuvné síťové rámy, jenž jsou vhodné do vašich dveří. Síť je nahoře zavěšena na kolejnici a dole se nachází výborně těsnící lišty. Hlučnost se tak snižuje na minimum.

 

Sítě pro naše zvířátka

 

Tento druh sítě nazýváme “síťové žaluzie”. Ocení to každý majitel zvířecího mazlíčka. Je to levnější a snadno se instalují. Zvířátka jimi snadně projdou a můžete si je sami upravit. Dají se zkrátit, zúžit a také můžete použít více sad vedle sebe.

 

Speciální sítě

 

Plisované sítě jsou elegantnější, odolnější a mají delší životnost. A to také odpovídá jejich ceně. Většinou se umísťují do velkých okenních otvorů. A pro alergiky jsou přímo vyráběny antialergické sítě, které mají speciální textilní strukturu, díky které jsou schopny zadržet až 90 % částic pylu.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies