Šípková marmeláda ideální ke zvěřině

Šípky můžeme použít sušené k přípravě čaje nebo z nich můžeme připravit výbornou šípkovou marmeládu, která se skvěle hodí ke zvěřině. Šípky jsou plody růže šípkové, které dozrávají v září až říjnu.

Šípky

Šípková marmeláda

Šípky, jsou plody růže šípkové, které dozrávají v září až říjnu. Obsahují mnoho vitamínu (převážně vitamín C), dále pak také vitamín B, B1 a karoten. Šípky můžeme použít sušené k přípravě čaje, nebo z nich můžeme připravit výbornou šípkovou marmeládu, která se skvěle hodí ke zvěřině. Recept je opravdu snadný.

Co budeme kromě šípků potřebovat

1 kilogram šípků, 200 - 300 gramů pískového cukru, 1/2 sáčku želírovacího přípravku.

 

Postup přípravy šípkové marmelády

U šípků odstraníme okvětí a stopky, zalijeme vodou a pozvolna vařímedo změknutí. Poté měkké šípky důkladně prolisujeme přes sítko a vzniklý šípkový protlak vaříme do zhoustnutí. Přidáme pískový cukr, želírovací přípravek. Poté ještě chvíli zvolna povaříme. Horkou šípkovou marmeládu nalijeme do předem připravených sklenic, uzavřeme je a sterilujeme 15 minut při teplotě 85°C.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies