Silvestrovské jednohubky – 1.díl

Co dobrého připravit k vínu nebo jiným alkoholickým nápojům, které k oslavám Silvestra patří? Jedna z možností je příprava jednohubek, které jsou velice oblíbené a je možno k jejich přípravě použít téměř vše, co se nachází ve spíži a nebo lednici.

Jednohubky

Česnekové jednohubky 4x jinak

1 pomazánkové máslo, 2 obdélníčky smetanového sýra, zakysaná smetana na rozředění, 3-5 stroužků česneku (podle chuti), kurkuma, mletá sladká paprika, plnotučná hořčice, kečup, zelená petrželka, sůl, půlky jader vlašských ořechů, cherry rajčátka, kousky tvrdého sýra, 3 rohlíky (případně kousky veky či toastového chleba, který můžeme opéct).

Pomazánkové máslo rozšleháme se sýry, prolisovaným česnekem a solí. Pokud je směs hodně hustá, přidáme zakysanou smetanu. Poté směs rozdělíme na 4 díly, které dáme samostatně do menších misek. Jeden díl necháme bílý, do druhého vmícháme kurkumu s plnotučnou hořčicí, do třetího kečup s mletou paprikou a do dalšího najemno nasekanou zelenou petrželku nebo pažitku.

Jednotlivé směsi dáme do cukrářského zdobícího sáčku a ozdobnou špičkou děláme pusinky na šikmé plátky nakrájených rohlíků. Bílé jednohubky zdobíme půlkou jádra vlašského ořechu, ty s kurkumou můžeme přizdobit kouskem tvrdého sýra a kousíčkem naložené kapie a česnekovo-paprikové přizdobíme třeba snítkou čerstvé petrželky. Na jednohubky s bylinkami můžeme použít cherry rajčátko a kousek sýra. Fantazii se meze nekladou...

Jednohubky s kaviárem

Plátky rohlíků nebo nakrájené kosočtverečky z veky (toustového chleba), máslo, 3 vajíčka, kaviár, nať petržele a malé plátky citrónu na ozdobu.

Plátky pečiva potřeme máslem, které jsme nechali změknout. Poklademe plátky natvrdo uvařených a oloupaných vajíček. Na každé vajíčko dáme hromádku kaviáru, přizdobíme kouskem citrónu a petrželky a vpíchneme párátko.

Jednohubky s Hermelínem

2 rohlíky, 150 g Hermelínu, máslo, hroznové víno, vlašské ořechy

Rohlíky šikmo nakrájíme, potřeme změklým máslem a poklademe kousky sýra. Na sýr dáme půlku jádra vlašského ořechu. Na párátko napíchneme kuličku omytého hroznového vína a napíchneme do připravené jednohubky.

Jednohubky z balkánským sýrem

2 rohlíky, máslo, 200 g balkánského sýra, cherry rajčátka nebo čerstvá paprika (případně olivy, nakládaná kapie, kousky pomeranče, zavařené broskve apod.), kousek petrželové natě.

Rohlíky nakrájíme na šikmé plátky, namažeme změklým máslem a poklademe kostičkami balkánského sýra. Na párátko si napíchneme rajčátko nebo zeleninu, případně libovolné ovoce a párátkem spojíme všechny suroviny na jednohubce. Dozdobíme natí čerstvé petrželky.

Pikantní pomazánky na silvestrovské jednohubky

Tipy na silvestrovské přípitky pro děti

Tipy na silvestrovské menu - chutné recepty

Silvestrovské slané dobroty z lístkového těsta

Nezapomenutelné silvestrovské drinky

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.5 Počet: 2 Nejlepší: 3 Nejhorší: 2

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies