Silvestr a domácí mazlíčci

Pro domácí mazlíčky je silvestrovská noc utrpením. Oslavy příchodu nového roku bývají vždy velmi veselé a hlučné. Jak zvířata snáší velký hluk a jak jim můžeme pomoci? Účinná ataraktika předepisuje veterinář.

Buldok

Jak zvířata snáší silvestrovský hluk?

Zvířata se s extrémním hlukem během roku téměř nesetkají. Na Silvestra se však hluk výrazně vystupňuje, což zvířatům přináší velké nervové vypětí. Pro mnoho zvířat je silvestrovská noc, nocí hrůzy. Drobná zvířata, jako jsou například kočky, stačí většinou na noc zavřít do bytu, kde nejsou v bezprostředním kontaktu s výbuchy.

Mnohem hůře detonace rachejtlí snáší psi, jejichž majitelé by přípravu na silvestrovskou noc rozhodně neměli podcenit.

Nejhůře snáší silvestrovské oslavy psi

U slabších jedinců, kteří nemají dost síly se s nadměrným hlukem vypořádat, může dojít v důsledku nervového vypětí až k epileptickému záchvatu. U psů, kteří se v noci pohybují venku navíc existuje riziko, že jakmile v blízkosti uslyší výstřely, dají se do neočekávaného úprku. V takovémto stavu pak není možné psa přivolat a pes se může zaběhnout příliš daleko.

Může se dokonce stát, že se psa nepodaří najít ani druhý den, protože zvíře ve stresu si při útěku cestu neznačkuje a má problémy se vrátit domů.

Venčení a krmení na Silvestra

Na Silvestra veterináři radí vyvenčit psa pouze ráno. Důležité je také dbát na střídmost při krmení. Své pejsky rozhodně nekrmte žádnými obloženými chlebíčky a cukrovím a už vůbec jim nedávejte alkohol.

Ataraktika zajistí vašemu zvířátku klidnou noc

Pokud si nejste jisti, zda váš pes či kočka náporu z oslav odolá, můžete jim podat uklidňující přípravek, díky kterému snáze zvládnou silvestrovské oslavy. Tyto přípravky se nahrazovaly lidskými léky, v dnešní době již existují účinná ataraktika pro zvířata, díky kterým váš domácí mazlíček bude celou noc spát. Ty by měl předepsat veterinář podle váhy a stáří. Tyto léky jsou zcela bezpečné a nemusíte se bát o zdraví zvířátka.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies