Ši–tzu

Ši-tzu je hodný, chytrý, přítulný pes, který se nepřivazuje k majiteli, jelikož je hrdý, nezávislý a samostatný. Charakteristika plemene, výška váha, srst a další informace, které potřebujete vědět.
Shit-zu

Ši–tzu – charakteristika plemene

Ši-tzu je svérázný, tichý, inteligentní, hravý a ochotný společník pocházející z Tibetu. Velmi čistotný, příjemný, i když dosti nezávislý pes. Ši–tzu je totiž samostatný a má svou hrdost. Toto plemeno zbožňuje návštěvy a společnost lidí, které zná. Díky vrozenému intelektu ši-tzu není problém jej vychovat. Ši-tzu vyžaduje průměrné množství pohybu.

Váha, výška a srst Ši-tzu

Váha ši–tzu se pohybuje v rozmezí od 4,5 do 8 kilogramů. Neměla by překročit 7,3 kilogramů. Výška ši–tzu se pohybuje od 25 do 27 centimetrů. Má dlouhou a hustou srst, s dobrým podsrstím. O srst ši-tzu je potřeba pečovat již od štěněčího věku, aby si pes na každodenní úpravu navykl. Srst potřebuje intenzivní péči, nutné je každodenní kartáčování a česání, jednou měsíčně je vhodné ši-tzu také vykoupat. Před česáním je praktické srst psa postříkat mandlovým nebo norkovým olejem, srst se tak stane snadněji rozčesatelná. Oči a uši také vyžadují také denní čištění.

Věk Ši–tzu

Ši–tzu se dožívá průměrného věku kolem 13—14 let, ale i déle.

Přehled všech malých psích plemen s odkazy na články naleznete zde.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.3 Počet: 3 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies