Senecio rowleyanus, charakteristika a základní rady pro pěstování

Nejideálnějším stanovištěm pro pěstování senecia rowleyanus je stinné a klidné místo. Senecio rowleyanus potřebuje vysokou vlhkost vzduchu (až 85%), proto rostlinu často rosíme.
Senecio

Senecio rowleyanus, charakteristika a základní rady pro pěstování

Senecio rowleyanus pochází z Afriky. Nejvíce rostlině vyhovuje normální pokojová teplota okolo 23 °C, ale snese i teplotu až kolem 29°C. Starší rostliny mají raději chladnější místa, o teplotě okolo okolo 18°C. Teplota by nikdy neměla klesnout pod 15º C. Nejideálnějším stanovištěm pro pěstování senecia rowleyanus je stinné a klidné místo. Senecio rowleyanus potřebuje vysokou vlhkost vzduchu (až 85%), proto rostlinu často rosíme.

Jak zalévat senecio rowleyanus?

Rostlina má ráda vodu, a proto by zemina v květináči neměla nikdy vyschnout. Pěstujeme-li senecio rowleyanus při nízké teplotě, omezíme i zálivku. Vydatně zaléváme měkkou, odstátou vodou. Pokud nemá senecio rowleyanus dostatečnou zálivku, listy odspodu žloutnou nebo se na nich objevují skvrny.

Choroby rostlin - seznamte se s nejčastějšími chorobami, které rostliny postihují

Hnojení a substrát pro senecio rowleyanus

V létě hnojíme senecio rowleyanus jedenkrát za 14 dní polovinou dávky speciálního tekutého hnojiva pro pokojové rostliny, rozpuštěného ve vodě. Senecio rowleyanus má rádo lehkou a propustnou zeminu z části složenou z rašeliny. Nejvhodnější pěstební substrát se skládá z 1 dílu listovky, 1 dílu rašeliny, 1 dílu borové jehličnatou a 1 dílu polystyrénu. PH substrátu je 5—5,5.

Senecio rowleyanus – množení

Při jarním přesazování můžeme rozdělit větší rostlinu na dvě části, a poté přesadíme do menších květináčů. Senecio rowleyanus se může také množit stonkovými řízky.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 8 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies