Schodiště - jak mu poskytnout více světla?

Je mnoho typů schodišť. Vyrábí se z kovu, skla, ze dřeva, z plastu či betonu. Kvůli úspory volného místa kolem schodiště, tvarují se ramena i jednotlivé schody, hlídá se šířka a uchycení (sjednocení) schodiště. Jak jim ale dodat více světla?

schodiště

 

Účelem schodiště je propojit patra mezi sebou a měli byste zvýšit pozornost i výběru materiálu a designu. Jeho vzhled by neměl příliš “křičet”. Měl by zapadnout do celkového vzhledu interiéru. Pokud máte volné schodiště, když prostě není na jedné straně přichycené ke stěně, tak nemůžete použít bodovky do stěny. Ty vám moc daleko nedosvítí.

 

Záleží tedy na umístění schodiště a výši ceny, kterou budete za osvětlení ochotni navíc připlatit. Někteří nesnesou být v úplné tmě a malé osvětlení jim to pomáhá překonat a dopomůže k pocitu bezpečí. Nebo pokud máte děti, které si občas v noci dopřejí procházku na záchod, pro pití, tak byste měli myslet na to, jak jim poskytnout větší bezpečnost. Díky nočnímu osvětlení můžete také odradit potenciální lupiče. 

 

Vždy je dobré kombinovat. Nejvhodnější je zkombinovat stropní světlo s LED bodovkami či pásy. LED výrobky vám nejen uspoří peníze, ale slibuje dlouhou životnost a vysokou odolnost proti nárazům. Mohou se častěji zapínat a vypínat - nemá to na ně vliv. Vydávají málo tepla, ale berou jen malé množství elektřiny. 

 

LED diody mohou být zapuštěné ve zdi nebo mohou vyčnívat. Pokud si je budete chtít umístit tak, aby nepřekážely a jejich křivky byly srovnané se stěnou, tak je nutné mít předem navedené kabely ve zdi. Jestliže to tak nemáte, pořiďte si druhou variantu, kdy na hladký a plochý povrch led diody jednoduše nalepíte. Uchytí se tam díky oboustranné lepící pásce.

 

Ke schodům můžete kromě hlavního stropního či bočního světla také přidat LED diody nebo LED pásky pod hranu schodů. Nejsou jen v klasicky bílém provedení. Dnes si již můžete vybrat z několika barev - červená, zelená, modrá a mnohé další. Jsou potom i skvělým doplňkem vašeho interiéru a může vám pomoci vytvořit i útulnější atmosféru při sledování televize.

 

LED pásky jsou populární i jako dekorativní prvek, který oživí jakoukoliv párty. Také se díky jejich úspornosti využívá stále častěji i jako vánoční ozdoby. Tyto pásky mohou být i ve venkovní úpravě. Na balkóny, na zahradní nábytek či na zahradu do altánku jsou ideální. U některých diod či pásků si můžete barvy měnit i podle nálady. Většinou se diody napájejí pomocí transformátoru. A vyrábějí se z kvalitnějších a hlavně odolnějších materiálů. Používá se kombinace umělohmotného skla a hliníku.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies