Sbalte na cesty i pejska

Chcete strávit letní dovolenou se svým čtyřnohým přítelem? Víte, co vše je potřeba zařídit před tím, než se vydáte na cestu? Jaké očkování musí pejsek podstoupit v případě cesty do zahraničí?

Pes na trávě

Jedeme na dovolenou se psem

Pokud se chystáte se svým pejskem na dovolenou, nezapomeňte mu kromě základních věcí, jako je dostatek krmiva (v zahraničí jej nemusíte zakoupit), obojek, náhubek, vodítko a pelíšek, do zavazadla přibalit také očkovací průkaz a lékárničku. Před cestou je nutné pejskovi aplikovat vakcínu, která jej bude chránit před blechami, klíšťaty a  komáry.

Tip:

V případě, že jste nesehnali pro svého domácího mazlíčka hlídání a na místo, kde jste se rozhodli strávit dovolenou, jej vzít nemůžete, vyzkoušejte hotel pro psy. Zde o něj bude zajisté dobře postaráno.

Cestovní pas pro psy

Při cestě do zahraničí musí mít váš pejsek (a také kočka) cestovní pas, který platí ve všech zemích Evropské unie. V pasu je uvedena identifikace zvířete (je nutné uvést tetování nebo číslo mikročipu), údaje o majiteli, podstoupená očkování i aplikace antiparazitního přípravku. Cestovní pas pro psy získáte u svého veterinárního lékaře. Pas pro psa musí být schválený a registrovaný krajskou veterinární správou.

Cestujeme do zahraničí - důležitá očkování

Kromě základního očkování (vzteklina), které je povinné v České republice, musí být pes v některých zemích očkován i proti dalším nemocem. Vydáte-li se na Maltu, do Irska, Velké Británie, Finska a nebo Švédska, počítejte s tím, že bude váš pejsek muset podstoupit serologické vyšetření účinnosti vakcinace (krevní test) a také ošetření prostředkem proti klíšťatům a echinokóze. Před cestou do zahraničí je proto nutné navštívit veterinárního lékaře, který psa vyšetří a také vás informuje o všem, co je před cestou do konkrétní země potřeba. V případě potřeby vám také vydá pro psa vhodné léky.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies