S lichořeřišnicí bude váš boj snazší

Jste stále unavení, nemocní a choroba se vám pořád vrací? Užíváte jedny antibiotika za druhými, ale jejich vliv se míjí účinkem? Ať jste či nejste příznivcem domácího léčitelství, vyzkoušejte lichořeřišnici. Antibiotika většinou mají nějaké vedlejší účinky a jsou pro lidské tělo velkou zátěží, respektive zatěžují naše játra a střevní mikroflóru. Během, ale i po užívání antibiotik, je vhodné užívat probiotika a prebiotika, které zmírní negativní vlivy antibiotik. Pokud nechcete dál ubližovat svému organismu chemickými preparáty, vyzkoušejte lichořeřišnici, nebudete litovat. Stojí určitě za vyzkoušení!

Oranžový květ lichořeřišnice

Co je to lichořeřišnice?

Původem pochází ze severních tropických oblastí Jižní Ameriky, ale díky člověku se rozšířila po celém světě. Je to jednoletá rostlina se žlutooranžovými květy. Většina z nás ji pěstuje pro své krásné květy a kolikrát ani netušíme, co se za touto rostlinou skrývá za přírodní medikament.

Léčivé účinky lichořeřišnice

Trpíte záněty močového měchýře? Nás ženy často trápí urologické problémy. I s těmito obtížemi si umí lichořeřišnice poradit. Pokud vás některý z těchto, ale i dalších zdravotních problémů trápí, čtěte dále. Umí toho vážně mnoho. Má antibiotické, antivirotické a antibakteriální účinky. Působí na stafylokoky, streptokoky a E. coli. Pomáhá při chronických zánětech plic. Včasným užíváním můžete infekční nákazu zlikvidovat nebo omezit při průběhu nemoci. Skvěle působí jako prevence nebo na doléčení probíhajících zánětů. Další výhoda spočívá v tom, že pomáhá při vypadávání vlasů, proti lupům i na ošetření kůže. Dodnes se lichořeřišnice používá jako součást přípravků v boji proti lupům.

Přírodní antibiotikum

Považuje se za přírodní antibiotikum. Pomáhá při nachlazení, chřipce, zánětech průdušek či astmatu. Zmírňuje již zmiňované urologické problémy. Léčí zánět močového měchýře a osvědčila se také u zánětů prostaty či vaječníků. Obsahuje látku glykosid glukotropeolis, kteréá přispívá spolu s dalšími látkami k vylučování moči. Během tohoto procesu dokáže v močových cestách bojovat s mnoha druhy bakterií. Vylučování probíhá i plícemi a dýchacími cestami. Bojuje tedy při chronických zánětech horních dýchacích cest, které doprovází většinou bolest v krku a zánět nosohltanu.

Používání lichořeřišnice při různých neduzích

Při nachlazení, chřipce, zánětech průdušek či astmatu a urologických problémech užíváme po dobu dvaceti dnů, čtyřikrát denně dvacet kapek tinktury. Důležitá je pravidelnost a dodržení dvaceti denní kúry. Důvod je jednoduchý, hrozí zde recidiva. Antibakteriální kúru vyzkoušejte jednou nebo ještě lépe dvakrát za rok. Kúru držte po dobu osmi týdnů. Uvidíme sami, jak se vám zlepší váš zdravotní stav. Čerstvá šťáva nebo obklady z rozdrcených listů mají dezinfekční účinek. Aplikujte na poranění kůže, kde ničí případné mikroorganismy, které by mohly vést k zánětu. Lichořeřišnici lze užívat ve formě čaje, tinktury nebo tablet.

Ještě váháte zda zakoupit nebo si dokonce vypěstovat svou vlastní rostlinku? Pokud se rozhodnete pro vypěstování, později bylinku usušte pro následné užití. Lichořeřišnice potřebuje slunné stanoviště. Můžete si ji tak vysadit buď do záhonu, nebo vypěstovat za okny v truhlíku. Připravujte si z ní nálev, který v případě potíží užívejte jako čaj. Nebojte se nežádoucích účinků, ba předávkování, její užívání je dokonce bezpečné i během těhotenství a kojení.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.7 Počet: 62 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies