Rychlovečeře - extra tipy speciálně pro vás

Však to znáte... Přijdete unaveni z práce a čeká vás druhá směna ještě doma. K různým povinnostem a zvyklostem ve většině rodin patří i teplé večeře. Proto vám přinášíme zajímavé inspirace na rychlé a chutné večeře.
Hrnec, vařečka

Recept na italské makaróny s kapustičkama ( pro 4 osoby)

400 g makarónů, 600 g mladých kapustiček, 200 g strouhaného sýra (čedar nebo parmezán), olej, sůl

Jak budeme postupovat

Do většího hrnce s osolenou vodou vložíme nalámané makaróny a uvaříme „al dente“. To znamená mírně natvrdo, podle chuti a hlavně je nesmíme nerozvařit! Přecedíme a necháme okapat. Kapustičky očistíme a uvaříme ve slané vodě. Dáváme pozor, ať je nerozvaříme. Scedíme, necháme okapat a nakrájíme na menší kousky.

 

Zapékací misku vymažeme olejem, vysypeme strouhaným sýrem a vsypeme směs makarónů a kapustiček, které jsme předem prohřáli se lžící oleje na pánvičce. V zapékací misce dobře povrch zasypeme zbytkem strouhaného sýra a v předehřáté troubě na 190°C zapečeme asi na 5 minut. Podáváme ihned. Jako přílohu servírujeme zeleninové saláty a bílé pečivo.

Recept na párková srdíčka ( pro 4 osoby )

4 nožičky jemných dlouhých párků, 4 vajíčka, 4 plátky anglické slaniny nebo šunky, salámu, malá sklenička sterilované zeleninové směsi, čerstvá zelená paprika, 1 rajské jablko, strouhaný sýr, sůl

Jak budeme postupovat

Párky omyjeme a vysušíme. Ostrým nožem je rozkrojíme podélně asi 1 centimetr od konce. Z párků vytvoříme srdíčka tak, že oba volné konce párku spojíme dole párátkem. Rozříznutá strana bude z vnější strany, tím se nám vytvoří srdíčko samo.

 

Přemístíme je na vymazaný plech a do každého z nich vložíme plátek uzeniny, plátek rajčete, velkou lžíci sterilované zeleniny, rozklepneme vajíčko, ozdobíme tenkými proužky papriky, posolíme a zasypeme strouhaným sýrem. Dáme do vyhřáté trouby na 10 minut zapéct. Hotové můžeme pokapat kečupem a podáváme s čerstvými rajčaty a pečivem.

Recept na selskou omeletu ( pro 4 osoby )

10 menších brambor, 4 vajíčka, 1 cibule, 10 dkg anglické slaniny, 2 klobásky, 10 dkg strouhaného sýra, 3 lžíce mléka, sůl, mletý černý pepř

Jak budeme postupovat

Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Po zchlazení oloupeme a pokrájíme na centimetrová kolečka. Můžeme použít i brambory, které nám zbyly z minulého dne. Nakrájíme na kostičky slaninu a cibulku, klobásu na kolečka, která rozpůlíme. Na větší pánvi osmažíme, až pustí slanina tuk, cibule začne zlátnout a klobása se opeče. Přisypeme brambory, prohřejeme, promícháme a zalejeme vejci, která jsme osolili, opepřili a rozmíchali se 3 lžícemi mléka. Nemícháme!

 

Necháme spodní stranu zapéct do zlatova, potom s pomocí kuchyňských lopatek omeletu obrátíme a zapečeme i z druhé strany. Hotovou rozkrájíme na porce. Chutná i když se nám převrácení nepovede. Na talíři bohatě posypeme strouhaným sýrem a obložíme zeleninou nebo podáváme se zeleninovým salátem.

Další chutné a rychlé recepty do vaší kuchařky naleznete ZDE:

Recepty na rychlé dezerty z lístkového těsta

Rychlé recepty na slané koláče

Recepty na neobvyklé bábovky

Zeleninová inspirace nejen pro vegetariány

Ovocné variace - chutné recepty

Jednohubky – recepty na chutné kombinace

Rychlé a levné rodinné obědy

Rychlé recepty do mikrovlné trouby

Chutné a rychlé recepty z kedluben

Jednoduché a rychlé recepty z vajec

Chutné a rychlé recepty z jogurtu

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies