Rychlé recepty na výborné kuřecí speciality

Kuřecí maso je doporučováno odborníky na výživu, jako velmi hodnotné maso, jehož stravitelnost a energetická hodnota závisí na jeho tučnosti. Díky svému nízkému obsahu tuků, je proto kuřecí maso velice vítané zpestření našeho jídelníčku.

Grilované maso s oblohou

Recept na kuřecí játra na cibuli ( pro 4 osoby)

Půl kila kuřecích jater, 4 větší cibule, 3 lžíce sádla, pepř a sůl

Kuřecí játra na cibuli - postup přípravy

Kuřecí játra očistíme, odblaníme, omyjeme a vysušíme. Cibuli oloupeme, přepůlíme a nakrájíme na plátky. V pánvi nebo hrnci se silnějším dnem rozpustíme sádlo, vsypeme nakrájenou cibuli, lehce orestujeme a rozložíme ji na dno pánve.

 

Játra opepříme a poklademe jimi cibuli. Přiklopíme poklicí a na mírném ohni dusíme za častého míchání.Vodu nedávat! Dusíme tak dlouho, až nám cibule krásně zezlátne.

 

Játru i s cibulí rozdělíme na talíře, posolíme ji a podáváme s vařeným bramborem, nebo jen s chlebem. Pokud nám játra s cibulí zůstane ještě studená, tak ji vidličkou rozmícháme, osolíme a máme výbornou pomazánku na chleba.

Recept na ražničí z kuřecích jater (pro 4 osoby)

8 kuřecích jater, 8 plátků anglické slaniny, 3 menší jablka, 1 cibule, vegeta koření, mletý pepř, olej na opékání

Ražničí s kuřecích jater - postup přípravy

Játra očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na 16 kousků. Cibuli oloupeme a nakrájíme na 8 koleček, jablka zbavíme jader a nakrájíme na 16 dílků. Játra a cibuli promícháme s vegetou a mletým pepřem.

 

Na grilovací jehly střídavě napichujeme jablka, játra, cibuli a slaninu. Na pánvičce rozpálíme olej a ražniči opečeme ze všech stran a dáme do rozpálené trouby ještě asi 10 minut dopéct. Můžeme též připravovat na grilu. Podáváme s bramborem nebo pečivem a čerstvou zeleninou.

Recept na kuře s česnekem a šlehačkou (pro 4 osoby)

1 kuře, sůl, olej, 6 až 10 stroužků česneku, 20 dkg strouhaného sýra, 250 ml šlehačky

Kuře s česnekem a šlehačkou - postup přípravy

Omyté a osušené kuře naporcujeme na 8 kousků. Jednotlivé porce osolíme a vložíme do olejem vymazané větší zapékací mísy. Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a proložíme jím porce kuřete, které ještě zasypeme strouhaným tvrdým sýrem.

 

Vše zalijeme šlehačkou. Dáme péct do vyhřáté trouby asi na 45 minut. Podáváme s vařeným bramborem nebo s těstovinami.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies