Rychlé recepty na pomazánky

A opět vám přinášíme pár receptů na osvědčené pomazánky. Určitě jste již jejich přednosti sami vyzkoušeli a zjistili, že jsou velice dobrou, rychlou a chutnou možností rychlé večeře, svačinky nebo pohoštění při posezení s přáteli.

Chléb, košík, nůž

Recept na pomazánku z brynzy, ředkviček a vajec

250 g brynzy, 1 svazek červených ředkviček, 100 g pomazankového másla, 2 vajíčka, 2 lžíce bílého jogurtu, sůl a pažitka

Jak budeme postupovat

Uvaříme vajíčka na tvrdo. V míse vidličkou rozmícháme brynzu s pomazankovým máslem. Ředkvičky umyjeme, osušíme, na drobném struhadle nastrouháme, vmícháme k brynze. Přidáme jogurt, nastrouhaná vajíčka a podle potřeby osolíme. Dobře vymícháme a mažeme na pečivo nebo toasty. Zdobíme drobně nasekanou pažitkou.

Recept na pomazánku z olomouckých tvarůžků

250 g olomouckých tvarůžků, 250 g čerstvého másla, 2 dkg cibule, červená sladká mletá paprika, kmín

Jak budeme postupovat

Tvarůžky necháme řádně odležet a když už jsou „pořádně uleželé“, tak je utřeme se změklým máslem, drobně nakrájenou cibulí, kmínem, solí a mletou paprikou. Mažeme na čerstvý chleba. Je to speciální pochoutka k pivu a pro opravdové gurmány.

Recept na pomazánku z hermelínu

1 hermelín, 1 pomazánkové máslo s křenem, 1 sterilovaná okurka, 2 vajíčka na tvrdo, 1 lžička plnotučné hořčice, paprika mletá sladká i pálivá, sůl

Jak budeme postupovat

Vajíčka oloupeme a drobně nastrouháme i s hermelínem a okurkou. Vše vidličkou umícháme spolu s pomazankovým máslem, dochutíme hořčicí, paprikami a solí. Vymícháme, mažeme na čerstvý chléb a sypeme drobně nakrájenou cibulí.

Recept na pomazánku z tresčích jater

100 g tresčích jater, 100 g čerstvého másla, 1 menší cibule, sůl, mletý černý pepř, citrónová šťáva

Jak budeme postupovat

Máslo osolíme, opepříme a ušleháme. Přidáme játra i s olejem, drobně nasekanou cibuli, asi 1 lžíci citrónové šťávy a ještě chvíli šleháme, poté dáme zchladit. Podáváme na pečivu nebo čerstvém chlebu a zdobíme kapií, snítkou kopru a citrónem.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.5 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies