Rychlé recepty na letní zeleninové saláty

Letní sezóna nám dává možnost se opravdu „vyřádit„ při přípravě různých zeleninových salátů. Pestrou nabídku čerstvé zeleniny nám nabízejí nejen naše obchody a tržiště, ale i výsledky našeho snažení na vlastních zahrádkách.

Těstoviny

Recept na letní pařížský salát s chřestem (pro 4 osoby)

1 hlávku zeleného hlávkového salátu, půl hlávky červeného hlávkového salátu, čtvrt kila čerstvého chřestu.

Na zálivku:

3 lžíce olivového oleje, 1 lžíce čerstvé citrónové šťávy, půl malé lžičky francouzké hořtice, 1 stroužek česneku, čerstvě pomletý černý pepř, sůl podle chuti.

Letní pařížský salát s chřestem - postup přípravy

Konce chřestu odkrojíme a oloupeme ho.Vaříme jej v osolené vodě do měkka asi 3 až 5 minut. Chřest můžeme také vařit v páře. Necháme vychladit a nakrájíme na menší kousky. Do větší salátové mísy nakrájíme na nudle omytý a suchý hlávkový salát, přisypeme vychladlý chřest a promícháme se zálivkou, kterou si připravíme smícháním olivového oleje, citrónové šťávy, francouzské hořtice, pepře, soli a stroužku česneku, který nahrubo rozdrtíme, vymícháme s ostatními surovinami. Česnek z hotové zálivky odstraníme. Necháme chvilku odležet a podáváme.

Recept na celerový salát (pro 4 osoby)

1 středně velká celerová bulva, 2 lžíce čerstvé citrónové šťávy, půl šálku majonézy, 2 kávové lžíce francouzké hořtice, sůl.

Celerový salát - postup přípravy

Celer oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Do vařící vody přidáme citrónovou šťávu a nakrájený celer. Vaříme asi 5 minut. Měkký celer necháme okapat a vychladit. Majonézu smícháme s hořticí a celerem a dosolíme podle chuti. Podáváme s pečivem.

Recept na španělský salát ze špenátu a rajčat (pro 4 osoby)

200 g čerstvého listového špenátu, 1 středně velká cibule, 4 dobře zralá rajčata, 1 velký stroužek česneku, 3 lžíce oleje, čerstvě namletý pepř, 2 lžíce vinného octa, 1 malá lžička cukru, francouzká hořtice, nať petržele a sůl podle potřeby.

Španělský salát ze špenátu a rajčat – jak na to?

Z jemně nakrájené cibule, rozetřeného česneku, oleje, octa, hořtice, pepře, cukru a soli připravíme zálivku. Do velké salátové mísy dáme nakrájená rajčata na kolečka, přidáme zálivku a promícháme. Špenát omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudle. Přidáme ho k rajčatům a ihned podáváme.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies