Rychlá půjčka na dárky?

Jelikož se na bankovní půjčku dlouho čeká, je s ní dlouhé zařizování a mnozí k ní ani nemají přístup, vyvinul se ve Skandinávii před několika lety nový produkt, tzv. finské půjčky. Jedná se o rychlé online mikro-úvěry většinou ještě stále nebankovních institucí, které jsou dostupné mnohem většímu spektru lidí a na peníze se čeká i pouhých pár minut.

Peníze ve vzduchu

Specifika finské půjčky

Tento produkt je specifický omezenou sumou, kterou si lze vypůjčit a maximální dobou splatnosti. Obě dvě kategorie si můžete sami nastavit na hlavní stránce, například na portále Kredito24.cz, ale přes 13.000 Kč a jeden měsíc se nedostanete. Místo standardních splátek Vám po nastavení těchto údajů vypočítá jednorázový poplatek za poskytnutí služby.

Jak žádat o mikro-úvěr

Postup při podávání žádosti je uzpůsoben tak, aby byl rychlý a zvládl jej každý zájemce. Stačí Vám telefon, občanský průkaz a připojení na internet, který dnes chybí jen v minimu domácností. Pohodlně z domu se zaregistrujete na webové stránce vybraného poskytovatele, tam vám jasné instrukce vedou krok po kroku, důležité je, přečíst si smluvní podmínky než je zakliknete. Lidé se také zapomínají dívat na roční procentuální sazbu nákladů, která je při těchto výpočtech důležitá. Než vám příjdou peníze na účet, ověřuje se vaše totožnost většinou tak, že zašelete korunu na účet poskytovatele.  

Vánoce a rozbitá pračka

Ve Finsku tyto služby sloužily k trochu jinému účelu než k čemu je využívali Češi. Lidé si půjčovali nikoliv z nedostatku, ale kvůli nerovnoměrnému časovému rozložení jejich výplat, většinou tedy freelanceři a ti co fungují na provizním systému. Těmto však tato půjčka nijak extrémně neprovětrala kapsy a měsíční termín jim nenadělal žádné potíže. U nás se nebojí riskovat již zadlužení jedinci, kteří stále naivně věří, že jeden problém vyřeší dalším, úplně stejným. Rodiny si nejčastěji půjčují, jakýmsi tlakem společnosti, aby nakoupili dárky, zajei si na dovolenou, nebo si zase o něco málo vylepšily byt, případně v akutní situaci, když je nutné třeba opravit pračku.

Záplata na dluh

Expresní peníze, které máte „doma“ do čtvrt hodiny jsou jistě lákavé, ale mnoho ekonomů doporučuje tento způsob příjmu jako velmi nozouvé řešení. Když nemusíte do banky, využijte ušetřený čas k hlubokému zhodnocení situace. České domácnosti patří v rámci Evropy ještě stále mezi ty méně zadlužené a bylo by jistě pozitivní, kdyby tento stav minimálně zachovali a zbytečně zadluženost nezvyšovali. Příběhy těch, kteří se ocitli v dluhovém kolotoči hovoří sami za sebe.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies