Rybí hody - chutné a zdravé recepty

V dnešním článku vám poradíme, jak si můžete snadno připravit vynikajícího lososa s mangovou omáčkou a nebo pečeného pstruha s banánem. Uvidíte, že takto připravené ryby budou chutnat opravdu všem.

Lososové chlebíčky

Recept na lososa s omáčkou z manga ( pro 4 osoby )

4 porce čerstvého lososa, 4 lžičky pepře čtyř barev, 650 g menších nových brambor, svazek řeřichy, sůl podle potřeby.

Na omáčku – 1 zralé mango, 3 jarní cibulky, 3 lžíce čerstvého koriandru, 2 lžíce šťávy z limetky, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžičky nasekaného nakládaného pepře, tabasco

Jak budeme postupovat

Pepř čtyř barev roztlučeme a pořádně jej vmáčkneme do očištěného lososa, poté necháme zaležet. Připravíme si brambory tak, že je důkladně omyjeme kartáčkem a v hrnci zalijeme vařící, lehce osolenou vodou. Vaříme je pozvolna do měkka. Mezi tím si dáme rozehřát teflonovou pánev s vroubkama a potřeme ji troškou oleje.

Vložíme rybu kůží dolů a pečeme na středním plameni asi 4 minuty. Totéž opakujeme i z druhé strany a pečeme, až je ryba hotová. Scedíme brambory a naaranžujeme je i s drobně nakrájenou řeřichou na talíře. Navrch položíme plátky hotového lososa a přelijeme omáčkou z manga.

Příprava omáčky

Mango oloupeme, zbavíme pecky a drobně pokrájíme. Přidáme jemně nakrájenou cibulku, nakládaný pepř, koriandr (který jsme drobně nasekali), šťávu z limetky, olivový olej a tabasco podle chuti. Důkladně promícháme a dáme na rybu.

Recept na pstruha s banánem ( pro 4 osoby)

4 pstruzi, citrónová šťáva, sůl, 4 lžíce hladké mouky, 1 lžička sladké červené papriky, 1 lžička drceného kmínu, petrželová nať, olej, 2 napůl dozralé banány, 1 lžička másla, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce solamylu, 1 lžička moučkového cukru

Jak budeme postupovat

Ryby důkladně očistíme a do břišní dutiny dáme citrónovou šťávu, sůl, petržel a drcený kmín. Po krátkém odležení je obalíme v mouce smíchané s paprikou a trochou soli. Olej dáme rozehřát na pánev a ryby v něm opékáme do zlata.

Banány oloupeme a rozkrájíme na hranolky, které potřeme rozehřátým máslem, poprášíme solamylem, lehce posypeme práškovým cukrem a v pekáčku dáme upéct buď do trouby, nebo pod gril.

Talíře vyložíme listy hlávkového salátu, na ně upravíme pstruha, kterého pokapeme citrónem, na rybu dáme čtvrtinu pečených banánů a zdobíme tenkými plátky citrónu a čerstvou petrželovou natí. Podáváme s malými, vařenými, novými bramborami.

Rady, tipy, chutné recepty

Špagety - chutné recepty

Rychlé recepty na polévky na zahřátí

Ryby, rybky i rybičky v naší kuchyni

Víte, jak správně vařit a skladovat zeleninu?!

Koření do každé kuchyně

Jak švindlovat v kuchyni

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies