Rostliny vhodné do kanceláří

Chtěli byste si svou kancelář vyzdobit zajímavými rostlinami? Jaké rostliny jsou nejvhodnější právě do kanceláří? Jak se o tyto rostliny starat? To vám poradíme v našem dnešním článku.

Pohovka, stůl a křesla

Dracaena - oblíbená pokojová rostlina do kanceláří

Dracény jsou oblíbené běžně dostupné pokojové rostliny v mnoha druzích a barevných variacích. Dracény vytvářejí dřevitý kmínek tak, že odumírají listy ze spodní části. Dračincům vyhovuje takřka jakékoliv umístění, rostlina by ale neměla být na přímém slunci. Oblíbenými druhy do kanceláří jsou Dracaena fragrans a Dracaena marginata.

Kancelář – začněte pěstovat Fíkusy

Fíkusy jsou nejpěstovanější pokojové rostliny po celém světě. Fíkusy se používají pro výzdobu interiérů, protože nejsou moc náročné na pěstování, snadno se množí a také mají velké zastoupení tvarů a barev listů. V kancelářích můžeme nejčastěji spatřit Ficus elastica a Ficus benjamina.

Šplhavník – nenáročná rostlina do vaší kanceláře

Šplhavník pochází z tropických lesů Šalamounových ostrovů u Austrálie. Scindapsus je popínavá a velmi rychle rostoucí liána, která se opory pevně přidržuje vzdušnými kořeny. Šplhavníku vyhovuje takřka jakékoliv umístění, avšak rostlina by neměla být pěstována na přímém slunci. Ideální je šplhavním zasadit do závěsného květináče.

Pepřince a jejich široká nabídka druhů

Pepřinec (Peperomia) je známou a oblíbenou pokojovou rostlinou, kterou pěstujeme často v našich domácnostech a kancelářích. Pěstování pepřince je velmi snadné a můžeme si vybrat z velké nabídky tvarů a barev listů, které rostliny rodu peperomia zahrnují. Mezi zajímavé kultivary, které zkrášlí vaši kancelář můžeme pro příklad uvést: Peperomia argyreia, Peperomia rotundifolia, Peperomia obtusifolia „Albomarginata”, Peperomia scandens či Peperomia caperata „Tricolor”.

Péče o rostliny ve vaší kanceláři

  1. Rostliny v létě pravidelně zalévejte (minimálně 1 krát za 2 dny), v zimě zálivku omezte.
  2. Od jara do podzimu je také vhodné pravidelné hnojení rostlin – 1 krát za 14 dní, vhodným (nejlépe tekutým) hnojivem pro pokojové rostliny, v zimě rostlinu nehnojte.
  3. Pokud vidíte, že u rostliny se na povrchu vytvořil bílý povlak a nebo rostlině vylézají kořeny z květináče, je nutné rostlinu přesadit.

Další články o rostlinách

Pokojové rostliny a jejich rozmnožování

Pokojové rostliny potřebují tvarování a zastřihávání

Květináče pro pokojové rostliny - jak lahodit oku

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies