Rodinné domy na klíč

O rodinné domy na klíč, tedy přesně na míru vašich představ, je stále větší zájem. Stačí zadat zakázku firmě, vyřídit několik formalit a pak už jen sledovat, jak vám domeček roste přímo před očima.

Rodinný dům

Jak si pořídit dům na klíč

Vyberte si dobrou firmu

Rozhodli jste se postavit si dům na klíč? Vyhlédněte si vhodné místo a oslovte firmu, která domy na klíč staví. Firma vám vypracuje buďto individuální nabídku nebo vám také může nabídnout hotové rodinné domy, které vyhovují vašim požadavkům. V případě individuální nabídky bude třeba zakoupit pozemek – tento úkol je ale obvykle na vás.

Výběr pozemku

Při výběru pozemku je třeba zohlednit nejen atraktivitu místa, ale i přístupnost k domu, velikost pozemku a sousedské vztahy.

Od plánování ke stavbě domu

Jakmile podstoupíte tuto část, architekt si vyslechne vaše potřeby a požadavky a dle nich vybere nejvhodnější řešení. Pomocí trojrozměrného zobrazení si pak budete moci prohlédnout předpokládaný výsledek. Cena za tuto studii se pohybuje okolo 20 000 Kč. Na jejím základě se vypracuje podrobný plán, který je pak předán stavební firmě. Ten vás přijde až na 80 000 Kč. Počítejte také s dlouhým vyřizování nejrůznějších povolení – dobrá firma vám ale vždy poradí, co a jak nejlépe a nejrychleji vyřídit.

Teprve nyní může začít stavět. Na celý průběh stavby dohlíží stavbyvedoucí, který s vámi bude řešit případné nedostatky či komplikace. Při předávání stavby sepíšete protokol, do kterého je nutné případné nedostatky uvést – na základě tohoto pak musí být odstraněny.

Rodinné domy na klíč – trendy a cenová dostupnost

Poptávka po rodinných domech na klíč je stále větší. Mezi vážné zájemce patří především lidé, kteří nemají čas ani chuť na to, aby si veškerou práci kolem výstavby rodinných domů zařizovali sami. Rodinný dům na klíč si dnes mohou dovolit i ne zrovna bohatí lidé – jeho cena se totiž pohybuje již od 1 milionu korun (za jednopokojový byt ve velkoměstě zaplatíte v současnosti totéž). A právě o domy na klíč do 1,5 milionu Kč je největší zájem.

Co se materiálů týče, jsou v současné době moderní nejen cihly, ale i dřevo a ekologické materiály. Zájem je tak nejen o klasické cihlové domky a bungalovy, ale i tzv. pasivní domy.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies