Řezané květiny dodají šmrnc

Květiny ve váze působí v interiéru úplně jinak, než kytky v květináčích. Váš pokoj bude působit více harmonicky a i vy se s řezanou květinou budete cítit lépe. Kam vázu s kytkami umístit? Poradíme.

Kytice

Klasika na stole

Váza s kytkou na stole hraje prim už dlouhou dobru. Pokud i vy jste zastáncem toho, že váza patří doprostřed stolu, zkuste volit aspoň zajímavé kombinace květin, co se týče barev i druhů květin. Na člověka působí nejlépe kytice v pastelových barvách. Také v poslední době frčí retro barvy. Nakombinujte žlutou, modrou a fialovou nebo růžovou, fialovou a meruňkovou. Skvěle se dá kombinovat na jaře, kdy je velká nabídka tulipánů nejrůznějších barev, modřenců, narcisů a krokusů.

Chystáte večírek?

Nebojte se rozmístit několik malých kytiček po celém interiéru. Podle floristek bude nejlepší sáhnout po malých nízkých vázičkách, které můžete rozmístit po stolcích, komodách i na parapety. Vás byt krásně provoní a rázem můžete všechny svíčky i osvěžovače vzduchu schovat do skříně.

Kytice na zemi

Hitem je aranžování velkých kytic do obrovských váz. Kam jinam obrovskou vázu umístit, než na zem. Váza může být vysoká, široká, skleněná, kameninová, kovová, zdobená i jednoduchá. Styl vázy by se měl odvíjet od toho, já kytka v ní bude. Vysoké vázy stavte kolem zdí, stolků či skříněk. Pokud je váza průhledná, zaplňte dno dostatečným množstvím zeleně. Vhodný je břečťan, nebo můžete využít listy salalu smotané do koulí. V průhledných vázách vypadají krásně i orchideje.

Květiny a ovoce

Mísu s ovocem ozdobte jednotlivými květy. Klidně sáhněte po květech, které ještě nejsou zcela otevřené, ovoce totiž rozkvět podpoří. Zvolte květiny, které nevylučují šťávu nebo nemají nadměrné množství pylu.

Kytičky a svíčky

Také velice pěkná kombinace. Malý kytičky vypadají v kombinaci s malými předměty jakovou svíčky opravdu pěkně. Proložte skupinu svíček malými kytičkami například na stole. Úspěch nového stolování bude zaručen.

Řezané květiny v koupelně

Jestli máte v koupelně okno, určitě jej využijte. Že okno nemáte? Nevadí, dejte malou vázičku na okraj vany a dopřejte si příjemnou koupel ve společnosti čerstvých květin. Je jen škoda, že prostředí koupelen květinám příliš nesvědčí. Vydrží tady maximálně tři dny. Vlhkost, teplá pára ani rozptýlený lak na vlasy jim určitě dobře nedělají.

Jak udržet květiny ve váze conejdéle čerstvé?

Řezané květiny a péče o ně

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies