Renovace starého bazénu

Nevypadá už povrch vašeho bazénu tak, jak byste si představovali? Pak máte na výběr dvě možnosti – koupit či vybudovat bazén nový a nebo povrch stávajícího bazénu renovovat, čímž mu dodáte opět nový vzhled. Rozhodnete-li se pro druhou možnost, pomoci vám může následující článek.

Nafukovací kruh na hladině bazénu

Bazén, foto: sxc.huKteré typy bazénů lze renovovat

Renovovat lze například zapuštěné montované bazény se stěnami z kovových nebo plastových panelů (s betonovým dnem), monolitické bazény z plastu (například z polyuretanu nebo polypropylenu), monolitické bazény z laminátu, bazény s betonovou nebo železobetonovou vanou a povrchem upraveným hydroizolačním nátěrem, plastovou fólií či keramickým obkladem, apod. Některé typy bazénů se ovšem nevyplatí renovovat. Například klasické plastové bazény s nafukovacím horním lemem, které koupíte v obchodě za pár stovek, je lepší zakoupit nové, než se pouštět do jejich renovace.

Vlastnoručně a nebo s pomocí odborníka

Ve většině případů se vyplatí přizvat si na pomoc odborníka, který je schopen zrenovovat bazén tak, aby vám vydržel krásný po mnoho dalších let. Cena za odbornou renovaci bazénu se odvíjí od velikosti bazénu, spotřeby a kvality použitého materiálu a také časové náročnosti renovace. Na trhu je mnoho firem, které tuto službu nabízí. Stačí si jen vybrat, která z nich nejlépe bude vyhovovat vašim požadavkům.

V případě, že se rozhodnete pro vlastnoruční renovaci bazénu, je důležité, abyste měli nejen dostatečné informace o vhodném postupu pro váš typ bazénu, ale také dokonale připravený podklad (zbavený zbytků původního nátěru, obkladu, fólie, apod. a mastnoty) a kvalitní barvu (případně fólii nebo obklad). V tomto případě se rozhodně nevyplatí šetřit.

Tip: V poslední době je trend renovovat povrch bazénu s pomocí tzv. silnostěnné DLW folie. Vybrat si můžete z mnoha rozměrů i vzorů této fólie. Její cena se pohybuje od 100 korun výše za metr čtvereční.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies