Renovace staré podlahy – snadno, rychle a levně

Zajímá Vás, jak snadno, rychle a hlavně levně zrenovovat starou a nevzhlednou podlahu tak, aby odpovídala současným trendům a zároveň byla kvalitní? Pokud ano, rozhodně si nenechte ujít náš dnešní článek, ve kterém vám poradíme, jak na to.

Plovoucí podlaha

Renovace podlahy za pomoci samolepících čtverců

Velmi snadnou a také rychlou možností, jak zrenovovat starou podlahu, je za pomoci takzvaných „podlahových dlaždic". Ty lze zakoupit v každém větším obchodním centru. Většinou se prodávají v balení po 10-ti až 11-ti kusech, mají obvykle čtvercový tvar s délkou strany okolo 15 až 30 centimetrů.

Cena za balení je závislá na Vámi zvoleném motivu a také na výrobci (obvykle se cena pohybuje okolo 100 až 190 Kč za 1 balení). 1 balení vystačí průměrně na 1,5 metru čtverečního podlahy. Při koupi dlaždic počítejte s rezervou 1 až 2 balení.

Podlahové dlaždice mají velkou výhodu ve svém zpracování - jejich povrch je velmi odolný (pozor - nejsou vhodné pro povrchy s podlahovým vytápěním, venkovní prostory, podlahy vystavované stálé vlhkosti a měkké nezpevněné podklady), navíc se snadno umístí na konečné stanoviště bez použití dodatečných lepidel. Vhodné jsou podlahové dlaždice zejména na zpevněné povrchy z betonu, dřeva, laminátu, PVC a nebo latexu.

Dlaždice mají na spodní straně připravenou lepící vrstvu, která je chráněná ochranným voskovým papírem. Ten stačí pouze odstranit a nalepit dlaždici na předem určené místo. Velkou výhodou je také jejich likvidita. Pokud vás současný motiv podlahových dlaždic omrzí, poměrně snadno jej můžete z původní podlahy odstranit (u klasické dlažby by to problém byl) a vyměnit za nový.

Lepení podlahových dlaždic - jak na to

Povrch, na který budete podlahové dlaždice lepit předem důkladně očistěte, odmastěte a nechte pozvolna uschnout.

Před instalací se doporučuje nechat podlahové dlaždice 24 hodin ležet v pokojové teplotě.

První dlaždici položte na střed místnosti, sejměte ochranný papír a pevně přitlačte na povrch.

Další dlaždice přikládejte přesně na hrany první dlaždice (nenechávejte mezery, dlaždice lepte na těsno vedle sebe), ochranný papír z dlaždic odstraňujte postupně.

Konečné řady dlaždic raději ještě jednou změřte, aby bylo zakončení opravdu přesné (tvar dlaždic je možné jednoduše upravovat nůžkami a nebo nožíkem).

Podlaha je po nalepení podlahových dlaždic ihned připravena k použití.

Odborníci doporučují před prvním umytím nalepené krytiny počkat alespoň 24 hodin

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies