Rekonstrukce bytu? Bez architekta

Chcete si vybavit své první bydlení, stěhujete se, anebo zkrátka chcete nějakou změnu ve vašem stávajícím bydlení? Není třeba utrácet peníze za architekta, snadno to zvládnete i sami.

Různé druhy nábytku

Někteří odborníci sice tvrdí, že se vám to nepovede a už vůbec ne napoprvé. Bydlení podle svých představ prý budete mít až při třetím pokusu a to pokud budete mít šťastnou ruku. Hrozí, že doma budete mít zbytečně moc nábytku, ale málo úložného prostoru a celkově to vůbec ladit nebude. Poradíme jak to úspěšně zvládnout i bez odborníků.

Je třeba plánovat a přemýšlet

Největší chybu uděláte, když si řeknete, takovou knihovnu bych chtěl a takový konferenční stolek a vyrazíte na nákup. Tohle je opravdu chyba a hrozí, že výsledný efekt ladit nebude. Zkuste si to všechno namalovat, jak by měl nábytek vypadat a kde by měl být umístěn. Když nemáte dost peněz koupit vše najednou, nezapomeňte si napsat, jakou sérii nábytku už doma máte, poznačte i číslo odstínu a další důležité věci. Předcházejte tomu, aby křesla a pohovka byly jiného odstínu, jinak bude váš domov pěkně strakatý.

Detailní nákres

Na papíře už máte všechno pěkně nalajnováno, ale přesto máte pocit, že do obýváku všechno nevejde? Stačí sáhnout po křídě a pěkně si to namalovat ve skutečné velikosti. Získáte mnohem reálnější představu a třeba si budete moci dovolit ještě právě ten krásný kousek nábytku, po kterém tak toužíte.

Obývák není sklad

Doby kdy obývák byl místem pro skřínky, které měly plnit funkci úložných prostor je pryč! Stejně toho úložného prostoru v mini skřínkách moc nezískáte a zaplácáte obývák zbytečnostmi. Jako úložný prostor zvolte raději velké skříně v chodbě a úplně nejlepší je komora nebo šatna, tuto možnost ovšem nemají všichni.

Malujeme!

Také barvy ve vašem bytě by měly ladit. Moc lidí stále maluje způsobem, že kuchyň mají žlutou, obývák oranžový, dětský pokoj růžový a ložnici modrou nebo zelenou. Taky byt pak vypadá jako cirkus. Zkuste to jinak. Zvolte stejné barvy, ale hrajte si s odstíny. Jedna zeď tmavá, zbytek světlý nebo neutrální. S výsledkem budete spokojeni, uvidíte.

Se dřevem jako s barvou

Ano, ani se dřevem by se to nemělo přehánět. V interiéru byste neměli kombinovat více jak dva výjimečně tři typy dřeva.

Spojená kuchyň s obývákem

Jestliže máte propojený obývací pokoj s kuchyní, pořizujte nábytek do obou společně. Tady to zkrátka musí ladit.

Staré a nové si nerozumí

Že vám židle dá maminka a starý jídelní stůl po babičce taky vypadá ještě dobře? Vy pak koupíte novou pohovku, některý kamarád taky něco přenechá a máte radost, že byt bude zařízený a ani to nebude stát tolik peněž. Počkejte, až to domů všechno přinesete. Celkový vjem bude hrozný a ani ty ušetřené peníze to nezachrání. Jiné to je v případě starožitného nábytku, pokud ho vkusně doplníte, to už je jiná.

Držíme palce při zařizování bytu svépomocí!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.5 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies