Recepty z krůtího masa

Říká se, že krůta má 9 druhů mas, od dietních bílých prsíček až po tučné červené maso. Takže si může každý z nás vybrat podle své chuti. Podle vědců konzumace krůtího masa prodlužuje lidský život...

Maso, zelenina

Recept na čínu z krůtího masa (pro 4 osoby)

500 g krůtích prsíček, 1 cibule, 1 pórek, 1 konzerva fazolek v rajské omáčce, 1 čerstvá paprika, 150 g čerstvých žampiónů ( můžou být i sterilované ), 100 ml šlehačky, olej, sůl, pepř

Jak budeme postupovat

Krůtí prsíčka omyjeme, vysušíme a nakrájíme na tenké, malé nudličky. Pórek a žampióny očistíme, omyjeme a rovněž nakrájíme na plátky, cibulku na drobné kostičky. Jader zbavenou a omytou papriku přepůlíme a pokrájíme na tenké proužky. Na oleji zpěníme cibulku a přidáme nudličky masa.

 

Zprudka orestujeme, až maso zbělá a pod pokličkou dusíme do poloměkka. Podle potřeby přiléváme malé množství vody. Když je maso poloměkké, přisypeme do pánve pórek, papriku a žampióny, osolíme, opepříme a po promíchání obsah pánve dusíme do změknutí.

 

Před koncem vaření vsypeme obsah fazolové plechovky, vlejeme šlehačku a prohřejeme. Jako přílohu podáváme, rýži, hranolky nebo těstoviny.

Recept na guláš z krůtího stehna (pro 4 osoby)

500 g krůtího masa z horního stehna, 2 větší cibule, 3 stroužky česneku, 4 lžíce oleje, 2 polévkové lžíce sladké červené papriky, kmín, mletý pepř, majoránka, 1 kostka masoxu, sůl, 2 lžíce hladké mouky nebo 2 lžíce strouhaného perníku

Jak budeme postupovat

Cibule oloupeme, pokrájíme na kostičky. Čisté maso bez kůže a blan pokrájíme na větší kostky a oloupaný česnek na plátky. Do hrnce dáme olej, cibuli, česnek a za stálého míchání chvilku osmažíme. Přisypeme papriku a po chviličce zalejeme troškou vody. Je to proto, abychom papriku rozpustili, ale nespálili. Zůstala by hořká.

 

Přisypeme maso a orestujeme do zšednutí jeho povrchu. Osolíme, přidáme kmín, pepř, kostku masoxu a maso zalejeme vodou. Vaříme až do změknutí masa. Ochutíme majoránkou a zahustíme hladkou moukou, kterou si rozmícháme ve studené vodě a po částech přiléváme do guláše, až je ta správná hustota.

 

Necháme aspoň 10 minut vařit na mírném ohni. Můžeme přisypat před dovařením strouhaný perník a ještě chvíli povařit. Podáváme s houskovým knedlíkem, těstovinami nebo chlebem.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 4 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies