Recepty z italské kuchyně

Mnoho z vás jistě navštívilo slunnou Itálii a kromě koupání v moři ochutnalo i národní kuchyni této země. Těstoviny jsou na prvním místě v italské kuchyni. Různé tvary jim dávají různá jména i když těsto je tvořeno z hrubé mouky, soli, vody a vejce.

Paprika,, rajče a okurek

Recept na špenátové lasagne ( pro 4 osoby)

Lasagne – 250g hrubé mouky, 1 velká lžíce špenátového protlaku, 1 a půl vejce, sůl

 

Omáčka – 400 g mletého hovězího masa, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 3 lžíce rajčatového protlaku, 3 lžíce slunečnicového oleje, sůl, mletý pepř

 

Na zapečení – 200 g strouhaného sýra parmezán, máslo

Postup přípravy

Drobně nakrájenou cibuli a česnek zpěníme na oleji, přidáme mleté maso, opečeme je a za stálého míchání, osolíme, opepříme a zalejeme rajčatovou šťávou smíchanou s trochou vody. Dusíme, až se voda vyvaří. Mezitím si dáme vařit větší množství vody, do které přidáme sůl a připravíme lasagne. Do prosáté mouky přidáme lžíci špenátového protlaku, vejce, sůl.

 

Vypracujeme tuhé těsto. Vyválíme je na tenký plát a ten rozkrájíme na čtverce o velikosti 5 x 7 centimetrů. Hned je dáváme do vařící vody a občas zamícháme. Uvařené je scedíme cedníkem, necháme pořádně okapat.

 

Zapékací misku vymažeme máslem, rovnáme ve vrstvách, lasagne, omáčka, strouhaný sýr. Poslední vrstva musí být z omáčky. Povrch posypeme zbytkem sýra a pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut. Jako přílohu podáváme kompoty a bílé pečivo.

Recept na makaróny s kapustičkama

400 g makarónů, 600 g mladých kapustiček, 200 g strouhaného sýru parmezán,olej, sůl

Jak na to

Makaróny rozlámané na větší kusy vaříme ve větším množství vody přesně podle návodu na obalu. Poté ocedíme a necháme okapat. Očištěné kapustičky uvaříme v osolené vodě do měkka, také scedíme a okapané nakrájíme na menší kousky a prohřejeme na oleji.

 

Zapékací misku vymažeme olejem, vysypeme strouhaným sýrem a přidáme makaróny s kapustičkami, které dobře promícháme. Posypeme zbylým sýrem a zapečeme v předehřáté troubě asi 5 minut. Podáváme ihned. Jako přílohu podáváme zeleninové saláty a bílé pečivo.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies