Recepty na zeleninové saláty

Rajče, paprika, okurek, celer, jablko, citrón či strouhaná karotka, plus správný výběr koření na salátovou zálivku, to vše je dobrý základ pro zdravý a chutný zeleninový salát.

Zelenina

Recept na Tzatziky - řeckou specialitu

  • 1ks salátová okurka
  • 5 ks stroužků česneku
  • sůl, bílý pepř
  • 1 ks bílého hustějšího jogurtu nebo 1 ks tvarohu + 1 ks zakysané smetany
  • 5 ks snítek kopru.

Tzatziky - postup přípravy

Okurku oloupeme a jemně nastrouháme, lehce osolíme a necháme chvíli odležet, až pustí vodu. Pak ji vymačkáme přes cedník, dáme do mísy a přidáme zálivku, kterou umícháme z jogurtu (nebo smícháme tvaroh s 1 kelímkem zakysané smetany) a přidáme jemně prolisovaný česnek, bílý pepř a kopr, který jemně nasekáme.Podle chuti dosolíme a dáme na 2 až 3 hodiny do lednice vychladit. Jako přílohu podáváme bílé pečivo. Tento salát se výborně hodí ke grilovaným masům.

Recept na salát z Orientu

  • 1 svazek ředkviček
  • 2 rajčata
  • 3 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce octa
  • pepř a sůl,
  • pažitka na ozdobu

Recept na salát z Orientu - postup přípravy salátu

Rajčata nakrájíme na malé kousky, ředkvičky na tenká kolečka, cibuli rozkrojíme na čtvrtky a poté ještě na plátky, aby vznikly tenké nudličky. Vše smícháme dohromady a připravíme si zálivku. Olej, ocet, prolisovaný česnek, pepř a sůl podle chuti dobře promícháme a vlijeme do nakrájené zeleniny. Lehce promícháme a dáme na 1 hodinu vychladit. Servírujeme k pokrmům z masa, nebo jen z pečivem.

Recept na salát ze zámoří

  • 1 malá hlavička zelí (může být i čínské zelí)
  • 1 jablko
  • 1 vrchovatá lžíce rozinek
  • 2 lžíce vařeného celeru
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 malá lžička octa
  • 1 malá Majolka (lze nahradit bílým jogurtem)
  • pepř a sůl podle chuti

Recept na salát ze zámoří - postup přípravy

Zelí jemně nakrájíme na nudličky, jablko na kostičky, vařený a vychlazený celer nasekáme na drobné kousky. Rozinky omyjeme, necháme okapat. Vše smícháme a přidáme zálivku z Majolky (nebo bílého jogurtu), octa, oleje, pepře a soli. Salát důkladně promícháme, podáváme dobře vychlazený.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies