Recepty na utopence 3x jinak

Jste milovníci utopenců? Nemyslíme těch lidských, ale velice dobré pochoutky z buřtů, často podávané k pivu. Mnozí labužníci si utopence dělají po svém doma sami, jen aby měli něco extra. Máme pro vás tři recepty na tak trochu jiné utopence.

Párky na salátových listech

Recept na utopence v Moravance

1 velká sklenice nakládané zeleniny Moravanka, 3 cibule, sůl, mletý pepř, špetka soli, 1 kg párkových buřtů nebo točený párkový salám

Jak budeme postupovat

Cibuli oloupeme, přepůlíme a nakrájíme na plátky. Z točeného salámu nakrájíme menší kousky, které podélně rozpůlíme. Do zeleniny i s nálevem dáme cibuli, osolíme, opepříme a přidáme špetku cukru. Do nálevu vsypeme buřty, promícháme a naskládáme do větší sklenice, která má šroubovací víčko. V lednici necháme asi 2 dny uležet. Podáváme s chlebem nebo pečivem.

Utopenec pro každého

1 velká sklenice kyselé nakládané zeleniny, 3 cibule, sůl, mletý pepř, malá lžička mletého cukru, 1 kg buřtů nebo točeného salámu, 1 lžíce plnotučné hořčice nebo malá majolka

Jak budeme postupovat

Do mísy vylijeme celý obsah sklenice se zeleninou, vsypeme oloupanou a na plátky nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme cukr a hořčici nebo malou majolku. Pořádně promícháme a vkládáme rozpůlené buřty, nakrájené na menší kousky. Opět naskládáme do sklenice s víkem a v lednici necháme uležet alespoň 2 dny. Podáváme s pečivem.

Recept na rychlé utopence

1/2 kg buřtů (špekáčků), 2 cibule

Na nálev – 4 velké lžíce oleje, 4 lžíce octu, 4 lžíce sladkého kečupu, 4 lžíce worchestru, 4 lžíce plnotučné hořčice, 8 lžic vody, 1/2 malé lžičky chilli koření, sůl, pepř mletý, sladká paprika – vše podle chuti

Jak budeme postupovat

Špekáčky nakrojíme a do otvoru vložíme plátky cibule. Olej, ocet, kečup, worchestr, hořčici, vodu, chilli, sůl, pepř, papriku dáme do hrnce a krátce povaříme na kaši. Necháme vychladit a do sklenice se šroubovacím víčkem dáme vrstvu špekáčků, zalejeme nálevem.

 

Tak pokračujeme do vyčerpání všech surovin. Vrchní vrstvou je nálev. Sklenici uzavřeme a v lednici necháme uležet. Můžeme konzumovat již po 2 hodinách. Podáváme s topinkou nebo pečivem a vychlazeným pivem.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.7 Počet: 3 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies