Recepty na přípravu pochoutek z mořských plodů

Proč právě plody moře? Jelikož jsou chuťově zcela jedinečná záležitost a nabízí nám širokou škálu jejich přípravy. Tvoří také důležitý pilíř naší zdravé výživy, při které je zachována vaše štíhlá linie.

Mořské plody, speciality

Recept na krevety v pivním těstíčku (pro 4 osoby)

400 g vyloupaných krevet, půl hrnku hladké mouky, půl malé lžičky sladké papriky, 0,3 l piva, 1 vajíčko, čtvrt lžičky worcestrové omáčky, Tabasco a sůl, hladká mouka na obalení, olej na smažení.

Krevety v pivním těstíčku - jak postupovat při přípravě

Vyloupané krevety rozmrazíme, v cedníku propláchneme a necháme pořádně okapat. Ve větší míse smícháme mouku, sůl a papriku, přidáme pivo, celé vejce,Tabasco a worcestrovou omáčku a vytvoříme hladké těstíčko.

 

Necháme jej alespoň hodinu odpočinout při pokojové teplotě. Ve velké pánvi rozehřejeme olej. Okapané krevety obalujeme v hladké mouce a namáčíme je do těstíčka. Smažíme dozlatova. Jako příloha se hodí různě smažené brambory a zeleninová obloha.

Recept na salát z chobotniček (pro 4 osoby)

500 g mražených chobotniček, 2 rajčata, 100 g pórku, 100 g zelených paprik, 50 g nakládaných zelených oliv, 1 malá lžička chilli, 1 dl olivového oleje.

Salát z chobotniček - jak postupovat při přípravě

Olej zahřejeme (pozor nevaříme!) a vmícháme chilli. Necháme vyluhovat asi 10 minut, scedíme přes plátýnko nebo jemný cedník. Chobotničky rozmrazíme, omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na malé kousky.

 

Na pánvi chobotničky osolíme a na malém množství vody je dusíme pod pokličkou asi 5 minut, než se voda vyvaří. Přidáme rajčata nakrájená na osminky, papriku na malé nudličky, pórek na tenká kolečka, rozpůlené olivy. Vše zalijeme chilli, olejem, dosolíme a krátce prohřejeme. Podáváme v salátové míse a jako přílohu můžeme podávat různé pečivo.

Recept na rizoto s plody moře (pro 4 osoby)

200 g směsi mražených mořských plodů dle vlastního výběru, 300 g rýže dlouhozrné, 150 g mražené zeleniny (mrkev s hráškem), 1 malý pórek, 1 kostka zeleninový bujónu, olivový olej, 1 hřebíček, sůl, strouhaný sýr.

Rizoto s plody moře - jak postupovat při přípravě

Mořské plody rozmrazíme, propláchneme vodou a necháme okapat.Větší kousky pokrájíme. Do větší nádoby dáme 3 lžíce oleje, zahřejeme a přidáme pórek nakrájený na tenká kolečka, mrkev, hrášek, mořské plody a dobře omytou rýži. Krátce orestujeme, zalijeme asi půl litrem vody, přidáme bujón a hřebíček.

 

Dosolíme podle chuti a pod pokličkou dusíme v rozpálené troubě až se voda odpaří (cca asi 20 minut) a rýže je měkká. Po vytažení z trouby nádobu lehce protřepeme. Jednotlivé porce nakonec posypeme strouhaným sýrem. Podáváme jako hlavní jídlo a doplníme různými zeleninovými saláty.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.8 Počet: 4 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies