Recepty na pochoutky z toastovače

Toastovač je oblíbeným pomocníkem v kuchyni, ve kterém se dají vytvářet různé toastové dobroty a také mnohem více. Co byste řekli na takové šátečky z listového těsta upečené v toastovači?

Hruškové tousty s nivou

Recept na šátečky z listového těsta upečené v toastovači

1 listové těsto, 1/2 balíčku vanilinového cukru, 2 jablka, švestková povidla, nastrouhané vlašské ořechy, měkký tvaroh.

Postup přípravy

Jablka si nejdříve oloupeme a zbavíme jadřinců. Jablka nahrubo nastrouháme nebo nakrájíme na tenké plátky. Na vále rozválíme listové těsto a s pomocí radýlka vykrajujeme čtverce velikosti čtverečků v toastovači. Vykrojené čtverce posypeme lehce vanilkovým cukrem, nastrouhanými vlašskými ořechy, plníme tvarohem, povidly a nastrouhanými jablky. Toastovač necháme nahřát a pak vložíme naplněné listové čtverce, které zhruba pečeme 7 až 9 minut, dle typu toastovače.

Recepty na toasty přímo z Havaje

16 plátků toastového chleba (nejlépe tmavého), 8 plátků dušené kuřecí šunky, 8 plátků čerstvého ananasu, 8 plátků eidamu, 4 lžíce másla, mletá sladká paprika.

Postup přípravy

Plátky tmavého toastového chleba potřeme máslem a postupně poklademe na toast plátky šunky, ananasu , sýra a přiklopíme dalším plátkem toastu potřeného máslem. Toasty pečeme v toastovači až do té doby, než nám povrch jemně zezlátne. Nakonec dle chuti můžeme posypat mletou paprikou. Toasty podáváme teplé.

Recept na sýrové toasty s cibulí

16 plátků toastového chleba, 170 gramů uzeného sýra, 60 gramů másla, 2 větší cibule, 1 lžička mleté sladké papriky, sůl, olej.

Postup přípravy

Plátky toastového chleba potřeme máslem, posypeme nadrobno nakrájenou cibulí, mletou paprikou, na nudličky nakrájeným sýrem, dle chuti osolíme a nakonec přiklopíme druhým plátkem toastového chleba potřeného máslem. Toasty pečeme v toastovači až do té doby, než nám povrch jemně zezlátne.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.7 Počet: 3 Nejlepší: 4 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies