Recepty na ovocný dort 2 x jinak

Na zahrádkách začínají dozrávat první plody letošní sezóny a hospodyňky se již těší, jak naloží s úrodou. Pokud nám špačci a slimáci něco nechají, máme šanci si pochutnat na čerstvém ovoci, ale také máme možnost si připravit výborný ovocný dort.

Ovocný dort se šlehačkou

Recept na rychlý nepečený dort s ovocem ( chutná hlavně dětem)

2 malé balíčky dětských piškotů, 2 kelímky zakysané smetany, 1 kelímek smetany na šlehání, asi půl kila jahod nebo jiného měkkého ovoce (borůvky, maliny, zralé broskve, banány, nektarinky, kompotové mandarinky a pod), moučkový cukr podle chuti, lžička oleje, strouhaný kokos

Postup přípravy

Dortovou formu nebo vhodnou mísu si lehce vytřeme olejem a důkladně vysypeme strouhaným kokosem. Kelímky zakysané smetany dáme do mísy přidáme ušlehanou šlehačku, cukr podle chuti a vše vymícháme na hladký krém.

 

Do vysypané formy dáme asi centimetrovou vrstvu krému, tu poklademe vrstvou piškotů. Další vrstva je krém a jahody, zbytek krému i piškotů střídáme. Poslední vrstva jsou piškoty. Povrch dortu dobře posypeme kokosem a položíme na něj rovný talíř.

 

Na talíř položíme závaží (třeba hrnec naplněný vodou apod. ) Krém se nám promíchá s piškoty a obsah se slisuje. Formu uložíme do chladna, nejlépe přes noc.

 

Po vychlazení dortovou formu uvolníme nebo obsah opatrně vyklopíme na tác a zdobíme zbylým ovocem a čerstvě ušlehanou šlehačkou. Určitě nezůstane.

Recept na nepečený dort s jablky

10 kusů větších jablíček, 2 balíčky dětských piškotů, 4 - 5 lžic cukru, 2 vanilkové pudinkové prášky, citrónová šťáva, 400 ml vody, šlehačka na zdobení

Postup přípravy

Dortovou nebo jinou formu vyložíme potravinářskou fólií tak, aby přesahovala přes okraj. Jablka oloupeme, zbavíme jader, pokrájíme na malé kousky a dáme do hrnce s polovinou vody, ve které jsme rozmíchali citrónovou šťávu a cukr.

 

Přivedeme k varu a vaříme tak, aby jablka byla měkká a zůstala vcelku. V druhé polovičce studené vody rozmícháme oba pudinkové prášky a za stálého míchání je přiléváme k vařícím se jablkům.

 

Když zhoustnou, tak je střídavě vrstvíme s piškoty. Pro dospělé můžeme vždy vrstvu piškotů pokapat rumem. Poslední vrstva jsou jablka. Dort zatížíme a dáme vychladit, nejlépe přes noc.

 

Po ztuhnutí formu pomocí potravinářské fólie vytáhneme. Přemístíme na tác a bohatě zdobíme čerstvě ušlehanou šlehačkou a posypeme strouhanými oříšky.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies