Recepty na ovocné saláty

Vykouklo na nás první jarní sluníčko, dodalo naší dušičce potřebnou energii. Ještě je potřeba povzbudit i naše tělo a k tomu nám částečně pomůže i taková vitamínová bomba, jako je ovocný salát. Tak, dobrou chuť.

Ovocný salát, ovoce

Recept na ovocný salát s piniovými oříšky (pro 4 osoby)

2 ks banán, 2 ks jablko, 2 ks pomeranč, 3 ks mandarinka bez pecek, 1 malý broskvový kompot, 2 kiwi, můžou být i višně v rumu, čtvrt litru smetany na šlehání, 10 dkg piniových oříšků, troška medu.

Ovocný salát - postup přípravy

Ovoce oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, broskve z kompotu zbavíme slupky a také pokrájíme.Můžeme přidat višně v rumu a 2 až 3 lžíce jejich nálevu.

 

Šlehačku s cukrem ušleháme a přidáme k promíchanému ovoci, znovu lehce zamícháme a dáme do lednice přibližně na hodinu vychladit. Servírujeme v pohárových sklenicích, pokapeme medem, posypeme piniovými oříšky a bohatě zdobíme tenkými kolečky oloupaného kiwi.

Recept na ovocnou vitamínovou bombu

1 ks malý grep, 2 ks jablka, 1 ks pomeranč, 1 ks hruška, 2 ks banán, 2 lžíce předem namočených rozinek, 2 lžíce tence nakrájených lískových oříšků, plátky kiwi a pomeranče na ozdobu, 1 kelímek bílého jogurtu, 1 balíček vanilkového cukru, šťáva z 1 citrónu, 2 až 3 lžíce mletého cukru, na špičku nože mletá skořice.

Vitamínová bomba - postup přípravy

Ovoce oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, banány na tenká kolečka. Přidáme rozinky, které scedíme a osušíme. Dále dáme nakrájené oříšky a vše promícháme.

 

V míse si smícháme jogurt s oběma cukry, skořicí a šťávou z citrónu.Do připravené zálivky postupně přidáváme ovocnou směs a mícháme. Podle chuti salát přisladíme a dáme do lednice vychladit. Jednotlivé porce zdobíme plátky pomeranče a kiwi.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies