Recepty na netradiční bramborové saláty

Vánoce se rychle blíží, v mnohých domácnostech přípravy na ně už začínají pomalu finišovat. Hospodyňky již mají rozmyšleno, jakými kulinářskými chody překvapí své sváteční hosty. Pro ty, co ještě váhají, máme pár tipů na neobvyklé bramborové saláty.
Sváteční stolování

Vánoční recept na bramborový salát po Francouzsku

500 g uvařených brambor, 80 g mrkve, 60 g celeru, 3 menší sterilované okurky, 1 menší kyselé jablko, 100 g sterilovaného hrášku, 20 g kaparů

Majonéza – 6 žloutků, 3,5 dl oleje, 1 lžíce oleje, citrónová šťáva, sůl, pepř

Jak budeme postupovat

Menší brambory i se slupkou uvaříme a necháme zchladit. Oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Jablko oloupeme, vykrojíme jádra a taktéž nakrájíme na kostičky. Petržel, celer a mrkev očistíme a kostičky vaříme v osolené vodě do změknutí. Necháme vychladnout. Vše dáme do větší salátové mísy, přidáme scezený sterilovaný hrášek a nakrájené kapary. Osolíme, opepříme a spojíme majonézou. Necháme odpočinout.

Příprava majonézy

Do misky dáme žloutky a pomocí ručního šlehače je rozmixujeme. Po kapkách přikapáváme olej, až nám vznikne hustá masa. Ochutíme solí a citrónovou šťávou.

Vánoční recept na bramborový salát s pažitkou

450 g brambor, 120 g cibule, 2 pol. lžíce slunečnicového oleje, 1 pol. lžíce cukru moučka, 1 pol. lžíce vinného octa, citrónová šťáva, pažitka, zeleninový vývar v kostce

Jak budeme postupovat

V osolené vodě uvaříme menší salátové brambory ve slupce a ještě horké oloupeme a nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a dáme zesklovatět do pánve se slunečnicovým olejem. Jemně ji polejeme vinným octem, přidáme připravený vývar ze zeleninové kostky. Smícháme s cibulkou a dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Nakonec vmícháme drobně nakrájenou pažitku a necháme chvíli zaležet.

Vánoční recept na bramborový salát s drůbeží šunkou

450 g brambor, 150 g drůbeží šunky vcelku, 80 g kaparů, 120 g cibule, 3 pol. lžíce sladkého kečupu, 2 pol. lžíce olivového oleje, citrónová šťáva, sůl, mletý pepř

Jak budeme postupovat

Brambory uvaříme ve slupce. Studené oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Drobně pokrájíme cibuli, pokapeme ji olejem, přidáme kapary, sůl, čerstvě namletý pepř a kečup. Přisypeme drobně nakrájené kostičky drůbeží šunky a lehce vmícháme kostičky brambor. Dochutíme citrónovou šťávou a dosolíme podle chuti. Před podáváním necháme v chladu uležet.

Oslavte Vánoce s magazínem Chovatelka.cz - chutné recepty do vaší kuchařky

Nejoblíbenější druhy vánočního cukroví 1.díl

Oblíbené vánoční cukroví - 2.díl

Oblíbené vánoční cukroví - 3.díl

Oblíbené vánoční cukroví - 4.díl

Oblíbené vánoční cukroví - 5.díl

Oblíbené vánoční cukroví - 6.díl

Oblíbené vánoční cukroví - 7.díl

Vánoční perníčky

Vanilkové rohlíčky

Kokosky

Mandlové hrudky

Vánočka - domácí chutná nejlépe

Nugátové kostky

Kokosové cukroví

Vánoční oříškové cukroví (strojkové)

Perníková chaloupka jako z pohádky

Ovocné kuličky

Karamelové oplatky

Nepečené vánoční cukroví - tučňáčci

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies