Recepty na neobvyklé zeleninové saláty

Opět vám přinášíme pár receptů, které mohou pomoci vašemu tělu od únavy a také doplnit potřebnou energii. Proběhněte se po zahradě a nasbírejte si ingredience potřebné k přípravě neobvyklých salátů...

Salát, zelenina

Recept na salát z mladých kopřiv (pro 4 osoby)

1 menší hlavičku hlávkového salátu, 10 dkg mladých kopřiv, 1 svazek červených ředkviček, 1 malou salátovou okurku, 1 mladou cibulku i s natí, 1 malá plechovka sterilované kukuřice, 2 lžičky čerstvé citrónové šťávy, 2 lžíce olivového oleje, 2 malé lžičky sojové omáčky, sůl podle potřeby a hrst květů sedmikrásek.

Recept na salát z mladých kopřiv - jak na to?

Všechnu zeleninu pořádně propláchneme vodou a osušíme. Okurek nakrájíme na tenká kolečka, která rozpůlíme. Čisté bulvy ředkviček krájíme na tenké plátky a oloupanou cibuli na drobné kostičky, její nať na tenká kroužky. Vše dáme do veliké salátové mísy a přidáme listy salátu, které natrháme na malé kousky a přidáme drobně nasekané lístky kopřiv.

 

Přidáme kukuřici bez nálevu. Zvlášť si připravíme zálivku z oleje, sojové omáčky, citrónové šťávy a soli, vmícháme ji do nakrájené zeleniny. Hotový salát necháme alespoň 15 minut stát při pokojové teplotě. Jednotlivé porce zdobíme čistými kvítky sedmikrásek. Podáváme s tmavým pečivem.

Recept na salát z pampelišek a sedmikrásek (pro 4 osoby)

Půlka hlávkového salátu, stejné množství mladých lístků pampelišky, 1 svazek červených ředkviček, 2 vajíčka uvařené natvrdo, hrst květů sedmikrásek, hrst mladé řeřichy, 2 lžíce olivového oleje, 2 kávové lžičky citrónové šťávy, půl lžičky francouzské hořtice, sůl podle potřeby.

Salát z pampelišek a sedmikrásek - jak na to?

Do velké salátové mísy dáme listy salátu a pampelišek, které pořádně omyjeme, necháme okapat a natrháme na malé kousky. Přidáme bulvy ředkviček nakrájené na tenké plátky, oloupaná vajíčka, která v kráječi rozpůlíme a vytvoříme půlměsíčky a omyté a na drobno nastříhané lístky řeřichy.

 

Na zálivku použijeme olivový olej, citrónovou šťávu, francouzskou hořtici a sůl podle chuti. Zeleninu se zálivkou pořádně promícháme a chvilku necháme odležet. Servírujeme v menších miskách, posypané sedmikráskovými květy.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies