Recepty na chutné svačinky pro děti

V dnešních receptech se zaměříme na pokrmy pro děti školou povinné. Proto jsme si pro vás rodiče připravili rychlé, výživné a trvanlivé recepty, které vašim dítkům určitě zachutnají.
Vajíčka,chléb,pomazánka

Recepty na chutné svačinky pro děti

Znáte to. Máme děti školou povinné a jedna z našich starostí je, připravit pro ně svačinku. Měla by být chutná, trvanlivá, aby vydržela pár hodin v pokojové teplotě, když vaše dítě pohodí aktovku k radiátoru. Měla by obsahovat potraviny které dítěti dodají potřebnou energii. Proto jsme si pro vás dnes připravili několik chutných inspirací.

Recept na toasty s míchaným vajíčkem ( pro 1 osobu)

4 plátky toastového chleba, 2 vajíčka, lžíce másla, ředkvičky, sůl, cibulka

Jak budeme postupovat

Na pánvičku dáme rozpustit máslo a přisypeme drobně nakrájenou cibulku. Chvíli spolu posmažíme a přidáme vajíčka, která jsme si rozklepli zvlášť do hrníčku. Osolíme a za stálého míchání necháme vejce ztuhnout. Odstavíme z ohně. Dáme si nahřívat toaster a připravíme si chléb. Vhodnější je tmavý. Hotová vajíčka rozdělíme na polovinu toastů, obložíme je plátky ředkviček, nebo jiné zeleniny ( rajče, paprika, pažitka), přiklopíme druhou půlkou chleba a vložíme do toastovače. Přiklopíme a zapečeme. Hotové zabalíme do hliníkové fólie. Do sáčku přidáme ještě čerstvé omyté ředkvičky a pořádnou láhev s pitím.

Recept na ovocný toast se sýrem ( pro 1 osobu)

4 plátky světlého toastového chleba, kousek másla, plátky jablka, může být i hruška, broskev, nebo ananas, 2 plátky dušené šunky, 2 plátky tvrdého sýra

Jak budeme postupovat

Všechny plátky bílého toastového chleba lehce namažeme máslem. Na 2 položíme po plátku šunky, položíme plátky jablíček, nebo jiného doporučeného ovoce, na které položíme plátek tvrdého sýra. Vložíme do nahřátého toastovače a upečeme do zlatova. Zabalíme do alobalu. Opět do pytlíku přidáme čerstvé, umyté ovoce a láhev ovocného čaje, nebo jiného vhodného nápoje.

Recept na pomazánku z ředkviček a mrkve

5 kusů ředkviček, 1 větší mrkev, půlka kostky tvarohu, 3 lžíce másla, 1 vejce, sůl, tmavé rohlíky

Jak budeme postupovat

Uvaříme si vejce na tvrdo a necháme zchladit. Nakrájíme je na drobné kousky. Ředkvičky i mrkev omyjeme, osušíme a na jemném struhadle nastrouháme. Tvaroh a máslo spolu pořádně vymícháme, přisypeme nastrouhanou zeleninu, spolu s vajíčkem a solí zamícháme. Rohlíky rozkrojíme a pořádně namažeme pomazánkou. Přiklopíme a zabalíme. Opět můžeme přidat kousky čerstvé mrkvičky nebo pár kuliček ředkviček a vhodný nápoj, který je důležitou součástí každé dětské i dospělé svačinky.

Další chutné a rychlé recepty do vaší kuchařky naleznete ZDE:

Recepty na rychlé dezerty z lístkového těsta

Rychlé recepty na slané koláče

Recepty na neobvyklé bábovky

Zeleninová inspirace nejen pro vegetariány

Ovocné variace - chutné recepty

Jednohubky – recepty na chutné kombinace

Rychlé a levné rodinné obědy

Rychlé recepty do mikrovlné trouby

Chutné a rychlé recepty z kedluben

Jednoduché a rychlé recepty z vajec

Chutné a rychlé recepty z jogurtu

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies