Recepty na chutné a zdravé zeleninové šťávy

To, že zelenina je pro náš organismus důležitá, víme snad všichni. Pokud je ovšem připravena, jako čerstvá šťáva, je to ta nejlepší varianta. Máme možnost s pomocí zeleninové štávy získat maximum vitamínů, zdraví prospěšných a léčebných látek.

Ovocné nápoje

Zeleninové nápoje pro naše zdraví

Naše zdraví je to nejcennější, co máme a proto bychom si měli pečlivě vybírat, co jíme a pijeme. To, že zelenina je pro náš organismus důležitá, víme snad všichni. Jíme ji syrovou, tepelně upravenou na mnoho způsobů.

 

Pokud je ovšem připravena, jako čerstvá šťáva, tak je to ta nejlepší varianta. Máme tak možnost získat maximum vitamínů, zdraví prospěšných a léčebných látek, obsažených v bulvách, kořenech, listech či plodech.

Odšťavňovač - vynikající pomocník do vaší kuchyně

K přípravě těchto životabudičů je vynikající pomocník – odšťavňovač. Na trhu jsou v prodeji mechanické, ale velkou oblibu si získaly elektrické odšťavňovače. Bez větší námahy si připravíte šťávu i ze zeleniny, kde jste si mysleli, že ji snad ani nemá.

Recept na šťávu z rajčat (asi 2 porce )

6 čerstvých dobře vyzrálých rajčat, cukr a citrónová šťáva

Postup přípravy

Do připraveného odšťavňovače vkládáme kousky rajčat, které jsme si dobře omyli a nakrájeli. Čistou šťávu podle chuti osladíme a dochutíme citrónem. Můžeme dolít minerálkou. Podáváme chlazené ve vysokých sklenicích a zdobíme lístky meduňky nebo plátkem citrónu.

Recept na šťávu z mrkve (asi 2 porce)

6 čerstvých zralých mrkví, 1 jablko, 2 lžíce bílého jogurtu, cukr podle chuti

Postup přípravy

Mrkev pořádně očistíme a nakrájíme na menší kolečka. Jablko omyjeme a rozkrájíme na kousky. Střídavě vkládáme do odšťavňovače a vylisujeme šťávu, kterou dáme dobře vychladit. Nalijeme ji do vyšších sklenic, navrch dáme lžíci jogurtu a posypeme mletým cukrem.

Recept na okurkovo - mrkvovou šťávu (asi 2 porce)

1 větší okurka, 2 větší zralé mrkve

Postup přípravy

Okurku i mrkev oloupeme a očistíme. Nakrájíme na menší kousky a odšťavníme. Získanou šťávu vychladíme a pijeme čistou, nebo si ji zředíme sodovkou, mlékem apod.

Recept na šťávu z bílého zelí (asi 2 porce)

Půl hlávky středně velkého zelí, sůl podle chuti

Postup přípravy

Zelí očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Vložíme do odšťavňovače a p chvilce získáme světle zelenou štávu, lahodné chuti. Podle chuti dosolíme. Pomáhá nám při potížích se žaludkem, ke zmírnění zácpy...

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.5 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 2

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies