Recepty – kokosová harmonie...

Kokos je velmi chutnou přísadou, která se hodí nejenom do sladkých pokrmů. Patříte také mezi milovníky kokosu ve všech jeho podobách? Pokud ano, rozhodně si nenechte ujít náš článek o kokosové harmonii, ve kterém naleznete ispiraci na chutné recepty.

Kokos

Kokos – rostlina stará více jak 3000 let

Kokosovník se pěstuje více jak 3000 let. V takové Indii ho znali již kolem roku 1000 př. n. l. Lidé ze střední Evropy se o něm dozvěděli až v 16. století a to buď z antických spisů či z dobových cestopisů a kronik.

Recept na zapečené brambory s kokosem

650 g brambor, 200 ml kokosového mléka, lžička sušeného bujónu, stroužek česneku, 80 ml jablečné šťávy, majoránka, tymián, kmín, muškátový oříšek, tuk a strouhanka.

Zapečené brambory s kokosem - postup přípravy

Oloupané brambory nakrájejte na tenké plátky. Sušený bujón rozmíchejte ve 150 ml teplé vody, přidejte kokosové mléko a jablečnou šťávu. Poté přimíchejte bylinky, strouhaný muškátový oříšek a utřený česnek.

 

Zapékací mísu vytřete tukem a vysypte strouhankou, poskládejte do ní plátky brambor, zalijte směsí a pečte na 200 stupňů asi 45 minut.

Recept na jemné kokosové řezy

3 vejce, 600 g másla, 150 g cukru, 6 lžic oleje, 30 g kakaa, 200 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 250 ml vody.

 

krém: 1/2 l mléka , 4 lžíce solamylu, 1 vanilkový cukr, 1 máslo , 200 g cukru, Koka sušenky, rum, čokoládová poleva nebo nastrouhaná čokoláda.

Jemné kokosové řezy – postup přípravy

Vejce, máslo, cukr a olej ušleháme, přidáme kakao, mouku smíchanou s práškem do pečiva a vodu. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme ve vyhřáté troubě. Na vychladlý plát rozetřeme polovinu krému, poklademe sušenkami namočenými v rumu, potřeme zbylým krémem a polijeme čokoládovou polevou nebo posypeme strouhanou čokoládou.

Příprava krému

Z mléka, solamylu a vanilkového cukru uvaříme kaši a necháme ji vychladnout, občas promícháme. Máslo utřeme s cukrem a postupně zašleháváme do vychladlé kaše.

Recept na chutný nápoj s kokosem – kokosový polibek

30 ml pomerančového džusu, 30 ml ananasového džusu, 10 ml kokosového sirupu, 10 ml smetany ke šlehání, perlivá minerálka

Kokosový polibek – jak na to? l

Sklenici naplníme do poloviny ledem. Do vychlazené míchací sklenice nalijeme předepsané suroviny kromě minerálky a promícháme je lžičkou. Nápoj slijeme do servírovací sklenky s ledem a dolijeme perlivou minerálkou.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies