Recept na rychlé koblížky

Přišla k vám nečekaná návštěva a má sebou i malé děti? Nabízíme vám tip na rychlé a snadné pohoštění. Nejen dobrota ke kávě či čaji, ale také legrace a zábava, když společně s dětmi se snažíte určit, co zrovna představuje koblížek, který hodláte sníst.

Koblížky

Recept na rychlé koblížky (asi pro 4 osoby)

1 a půl hrnku polohrubé mouky, 2 celé vejce, 1 polévková lžíce rumu (pro děti můžeme vynechat), mléko podle potřeby, 1 polévková lžíce cukr moučka, citrónová kůra, kypřící prášek celý, špetka soli, olej na smažení a skořicový cukr na obalování, džem podle chuti, popřípadě šlehačku.

Rychlé koblížky - postup přípravy

Do mísy vsypeme polohrubou mouku a 1 balíček kypřícího prášku, lžíci cukru a špetku soli. Vše dobře promícháme. Do této směsi přidáme polévkovou lžíci rumu, 2 celá vejce, čerstvě nastrouhanou citrónovou kůru, mléko dle potřeby a vymícháme, nejlépe elektrickým šlehačem. Těsto má být hustější než na amolety, tak aby se dalo nabírat na malou lžičku.

 

Na pánev si dáme větší vrstvu oleje, který rozpálíme a lžičkou nabíráme malé kousky, které smažíme z obou stran dozlatova. Jde to velice rychle a koblížky hodně zvětší svůj objem. Hotové koblížky necháme okapat z oleje na savém ubrousku a obalíme ve skořicovém cukru. Pro větší mlsouny můžeme ještě potřít dobrým pikantním džemem a dozdobit šlehačkou. Jsou dobré teplé i studené.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies