Recept na ovocné řezy s tvarohem

A opět tu máme jeden jednoduchý a skvělý recept na sváteční zákusek k nedělní kávě pro rodinu i naše hosty. Jeho přípravu zvládne i méně zručná kuchařka a jistě ji strávníci pochválí...

Jahody

Recept na ovocné řezy s tvarohem

Těsto: 6 vajíček, 6 lžic moučkového cukru, 6 lžic polohrubé mouky, 2 lžíce oleje, 1/2 sáčku kypřicího prášku

Náplň: 1/2 kg měkkého tvarohu, 1 kostka Hery, cukr moučka podle chuti

Želé: 1/2 litru šťávy z kompotu, ovocného čaje apod., 1 a 1/2 sáčku vanilkového pudinkového prášku, cukr podle chuti, 1 velká konzerva broskví nebo 2 malé konzervy mandarinek, nebo čerstvé jahody, borůvky, maliny atd.

Ovocné řezy s tvarohem – postup přípravy

Vymažeme si pečící plech tukem a vysypeme moukou nebo strouhankou. Žloutky s cukrem šleháme do pěny, až se nám její objem znásobí. Po kapkách přidáváme olej. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do mouky si vmícháme prášek do pečiva a po částech, spolu se sněhem lehce vmícháme do žloutkové směsi.

 

Vlijeme na plech a dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C až nám povrch zrůžoví. Necháme vychladit a mezitím si připravíme krém.

 

Do mísy dáme změklou Heru s cukrem a nejlépe elektrickým šlehačem rozmícháme na hladkou kaši. Po částech přidáváme tvaroh a vyšleháme hladký krém. Dosladíme podle chuti. Na vychladlý piškot natřeme krém a poklademe kousky okapaného ovoce.

 

Šťávu z kompotu rozmícháme s pudinkem a cukrem a za stálého míchání vaříme, až zhoustne. Necháme chvíli zchladit a nalijeme na ovoce na piškotu. Nožem pěkně srovnáme a dáme na několik hodin do chladna ztuhnout. Krájíme na čtverce, které můžeme na talíři přizdobit tuhou šlehačkou.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.5 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies