Rady pro krásnou zahradu

Uvažujete o tom, jak přeměnit svou dosavadní zahrádku k úplné dokonalosti? V dnešním článku naleznete další zajímavé inspirace, kterými můžete zpestřit svou moderní zahrádku.
Veverka

Rady pro krásnou zahradu

Vše zelené rostlinného původu na naší zahrádce je v plném růstu a květu, ale může se stát, že některá rostlinka nepřežila naši péči a bude ji třeba nahradit jinou. S keříky a stromečky budeme muset počkat na podzim, ale rostlinky v truhlících, na záhonech apod., lze s úspěchem dosadit ještě teď. Stalo se vám také, že rostlinka v truhlíku uvadla?

 

Je to sice smutná záležitost, hlavně pro ty z nás, co jsme si ji pěstovali doma ze semínka. Pikírovali, zalévali a přesazovali jsme a ona nám v truhlíku uvadne. Letos již květinová semínka sami nevypěstujeme, abychom je ještě v létě použili. Zachrání nás však obchody a zahradnictví, kde se jistě ještě nějaké ty sazeničky najdou. A možná si budeme moci i vybrat.

Moderní zahrada - trvalky

Vhodné na dosazení jsou třeba trvalky, které lze vysazovat i během léta, jako jsou například:

Satureja douglasii

Je to převislá rostlina, která dorůstá až 2,5 metru. Výborně se hodí na dosazení květinových truhlíků. Má ráda sluníčko i polostín. Nabízí nám hned tři druhy překvapení. Čerstvě natrhané lístky této rostlinky přelijeme vařící vodou a získáme tak lahodný, osvěžující nápoj. Je to překvapivě rychle kvetoucí ozdoba. Poslední překvapení je její příjemná vůně máty.

Převislá begónie ( Begonia Pendula)

Je to ideální květina pro truhlíky a závěsné květináče. Nesnáší přímé sluníčko, takže ji můžeme využít na stinných místech. Dorůstá délky 30 – 45 centimetrů a bohatě kvete od června do října v krásných pestrých barvách.

Terasová begonie

Terasová begónie je další v řadě zajímavých kvetoucích rostlin. Má obří dvoubarevné květy, které jsou v průměru i 20 centimetrů. Kvetou od června až do prvních mrazíků. Dorůstají výšky 30 centimetrů a když je vysadíme do dobré hrnkové zeminy, tak se můžeme celé léto těšit z jejich krásných květů.

Tyrolské převislé hvozdíky (Dianthus caryophyllus)

Je to nejznámější odrůda hvozdíků se silnými, dlouhými stonky a krásnými plnými květy. Má ráda sluníčko i polostín. Jejich předností je krásná vůně a nikdy neomrzí. Kvetou od června do října a odstraňováním suchých květů, přiměřenou zálivkou a hnojením získá náš truhlík nebo jiná nádoba zcela novou tvář.

Plnokvětý hlaváč ( Scabiosa columbaria )

Je to silná a otužilá rostlina, která má neuvěřitelné množství modrých květů. Tato nádherná nízká odrůda je v plném květu od jara až do podzimu. Je to trvalka, která vám bude po léta přinášet mnoho potěšení. Je vysoká asi 25 centimetrů má ráda sluníčko i polostín a dobrou zálivku.

Další zajímavé články z rubriky moderní zahrada

Moderní zahrada - dokonalý trávník snadno a rychle

Moderní zahrada - moderní světla v zahradě

Moderní zahrada - dekorace z kamene a keramiky

Dlažba v zahradě - typy zahradní dlažby

Mini zahrádka na balkóně

Nový bazén do vaší zahrady?

Stylové dřevěné dekorace pro moderní zahradu

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies