Rady pro čistý domov – 1.díl

Dnes vám přinášíme první díl našeho seriálu - Rady pro čistý domov, kde se dozvíte více o tom, jak snadno, rychle a levně zbavíte váš domov plísní, mastnoty, skvrn, škůdců a dalších nečistot.
Barevné hrnky

Ocet odstraňuje skvrny a odstraňuje zápach

Ocet je všestranný pomocník v naší domácnosti. S pomocí octa odstraníte skvrny z umělé hmoty, emailových nátěrů, pozlacených kovů, chromovaných částí nábytku a také dokonce z kuchyňských sporáků, obkládaček, oken, skla a umyvadlel. Čistí skvrny od bláta, klihu, krve, mléka, mořidel, ořechů a rzí. Také zbavuje lednici zápachu.

Jak zbavit váš domov plísní?

Také vás často trápí vlhké stěny, které často začnou po čase plesnivět? Jak se těchto plísní zbavit a jak těmto plísním na stěnách předcházet? Preventivně proti plísním působí čištění ploch alkoholem, roztokem sody, čpavkem nebo octem. Zvláště u napadení spár keramických obkladů koupelen a kuchyní by mělo být zajištěno pravidelné ošetření.

Drtiče rozloží odpad ekologicky

Drtič vám kuchyňský odpad rychle, efektivně a ekologicky zpracuje. S drtičem odpadů ušetříte svůj čas i peníze, a zamezíte šíření bakterií. Drtič odpadů je nenákladnou investicí do vaší domácnosti.

Citrónový a levandulový olej – ideální pomocníci proti molům

Citrónový a levandulový olej jsou účinní pomocníci, kteří vám pomohou vyhrat boj s moly ve vaší skříni. Nakapejte trochu oleje na vatu, zabalte ji do kousku látky,převažte šňůrkou a pověste v šatníku mezi oděvy. Pozor na to, aby olej neprosáknul a nepoškodil oblečení.

Nábytek a stěhování – jak se zbavit otlačených míst na koberci?

V koberci, na kterém je umístěn nábytek, se působením jeho hmotnosti postupně vytlačí prohlubně. Pokud se rozhodneme nábytek přemístit, vytlačená místa po nábytku v koberci zůstanou. Podlaha tak stále nese nevzhledné stopy. K odstranění těchto nevzhledných míst postačí obyčejná kostka ledu, kterou položíme na požkozené místo.Led necháme pozvolna roztát a vzniklou vodu vyschnout.

Čisté hrnce, pánve a pekáče – jak na to?

Zapečené nebo připálené potraviny odstraníme z kastrolů, hrnců a pánví tak, že nalejeme do nádoby asi 2 cm vody a zahřejeme (povaříme). Zároveň vařečkou zbytky potravin odstaňujeme. Po chvilce se všechny nečistoty odloupnou a vy se vyhnete nepříjemnému drhnutí drátěnkou.

Jak rychle a bezpečně odmrazit ledničku?

1) Mrazničku vypneme

2) Uložené zmrazené potraviny naskládáme do krabice, přepravky nebo jiné nádoby, zakryjeme (aby rychle nerozmrly)

3) Mrazničku odmrazujeme pomocí fénu, kterým neustále pohybujeme a ofukujeme nejvíce namrzlé části mrazničky.

Mastné kachličky v kuchyni? Co teď?!

Zamaštěné kachličky se dobře vyčistí, když tuk na nich chvíli zahřejeme proudem teplého vzduchu z fénu nebo horkovzdušné pistole. Tuk se rozpustí a lehce se otře hadrem namočeným v saponátu.

Jak vyčistit mikrovlnou troubu?

Mikrovlnou troubu čistíme tak, že do ní postavíme před čištěním šálek s vodou a necháme dvě minuty vařit. Vzniklá pára nám usnadní čištění stěn.

Další zajímavé články z rubriky domácí dílna

Dekorace - malování barvami na sklo

Není WC jako WC

Domácí dílna - čističky vzduchu

Ubrousková technika - jak na to?

Jak si vybrat počítačový stůl

Domácí výroba dílenského stolu

Krásná a čistá koupelna - snadno a rychle

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies