Rady ke zdobení vánočního stromečku

Chcete letos nazdobit vánoční stromeček originálně nebo si při zdobení nevíte rady vůbec? Nechte se inspirovat nápady, které vám nabízíme v článku. Zdobení vám půjde snadno od ruky a vyhnete se případnému nebezpečí.
Vánoční stromeček

Jaký vánoční stromeček si vybrat?

Nemáte ještě vybraný vánoční stromeček a nevíte si rady? Je lepší umělý stromeček nebo živý? Jaké druhy stromečků jsou vhodné do bytu? Jak pečovat o živý stromeček? Mnohem více se dozvíte v našem článku o vánočních stromečcích.

Světýlka nesmí na vánočním stromečku chybět

Vánoční osvětlení vytváří celkový efekt nejen stromečku, ale také vánoční pohody. Každý z nás zná ten krásný pocit pohody a štěstí, když po štědrovečerní večeři zamíří ke krásně osvětlenému vánočnímu stromečku.

Než začnete zdobit vánoční stromeček, je vhodné, abyste na něj nejprve umístili vánoční světýlka. Kdybyste světýlka umístili na stromeček, který už jste předem ozdobili baňkami, mohlo by se stát, že by se vám mnoho baněk rozbilo. Vánočních světýlek je nyní na trhu velká škála a můžete si vybrat, jestli chcete na svůj vánoční stromeček světýlka mnohobarevná nebo pouze jednobarevná. Také si můžete vybrat z tvarů vánočních světýlek. Například si můžete stromeček ozdobit elektrickými světýlky ve tvaru svíček.

Jak originálně nazdobit vánoční stromeček - vánoční baňky a ozdoby

Vánoční stromeček s baňkami, pěkně zabalené dárečky, kapr, vánoční cukroví, svícen, adventní věnec a Ježíšek patří mezi nejznámější symboly Vánoc. Vánočních baněk je na trhu také velká škála a můžete si vybrat z různých velikostí, tvarů a barev. Místo baněk můžete na váš vánoční stromeček použít také ozdoby z vizovického těsta, slaměné ozdoby, mašle, dřevěné postavičky, ozdoby z krajky nebo také například sušené ovoce. Záleží pouze na vaší představivosti a na tom zda-li chcete mít moderně ozdobený stromeček nebo je ozdobíte v přírodním stylu.

Zdobení vánočního stromečku a vánoční řetězy

Vánoční řetězy jsou také neodmyslitelnou součástí vánočního stromečku. Zde můžete využít vaší představivosti a vymyslet originální vánoční řetěz nebo dekoraci. Jistě každý zná papírový vánoční řetěz, který vyrábějí malé děti ve školní družině z kousků barevných papírů, které k sobě přilepují. Svůj vánoční stromeček můžete také ozdobit řetězem vyrobeným například z kukuřice, burských oříšků, jeřabin, sušeného ovoce atd. V obchodech jsou k dostání klasické vánoční střapaté řetězy v mnoha barevných provedeních (stříbrné, zlaté, modré, bílé, červené, zelené..). V obchodech lze také zakoupit vánoční plastové řetězy ve tvaru hvězdiček, zvonečků, stromečků, sněhuláků, komet, rybiček, vánočních dárků, ježíšků, mašliček, sněhových vloček a mnoha dalších tvarů.

Vánoční kolekce – sladké potěšení na stromečku

Nakonec na stromeček pověsíme vánoční kolekce. Dávejte pozor na to, aby stromeček nestál u topení nebo jiného zdroje tepla. Kolekce z čokolády by se roztopila a vy byste měli ve vánočním shonu s čištěním skvrn na koberci a oblečení ještě o jednu práci navíc. Pokud máte malé děti a nebo neposedné zvířecí miláčky, neměli byste do spodních pater stromečku věšet žádné sladké překvapení. Malé děti by mohli nevědomky sníst čokoládu i s obalem. Netoužíte přece během vánočních svátků navštívit s dítětem pohotovost.

Vánoční svíčky nenechávejte na stromečku bez dozoru!

Vánoční svíčky nejsou moc vhodné na vánoční stromeček, protože hrozí velmi vysoké riziko požáru. Pokud i přesto chcete mít na vánočním stromečku opravdové svíčky, sledujte pečlivě jak svíčky hoří a nenechávejte stromeček bez dozoru!! Stačí chvilka nepozornosti a mohou se Vánoce – svátky klidu a míru změnit v tragédii.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies