Rady, jak snížit prašnost v domě

Neustálé utírání prachu je noční můrou nejedné domácí hospodyňky. Víte, jak můžete snížit prašnost ve vašem domově? V dnešním článku vám poradíme! Čtěte dále a dozvíte se více!

Prachovka

Pravidelně větrejte

Pravidelným větráním dosáhnete nejen proudění čerstvého vzduchu, ale také tak snížíte riziko vlhnutí zdiva a samozřejmě také prašnosti ve vašem domově. Je dobré alespoň dvakrát až třikrát za den na chvilku otevřít okno.

I koberce snižují prašnost, nezapomeňte je však pravidelně luxovat!

Podle několika studií koberce v porovnání s pevnými podlahami snižují spotřebu energie na vytápění a také prašnost v místnosti. Pravidelným luxováním můžete zamezit zbytečnému rozšiřování prachu.

 

Pokud se nechcete své dřevěné podlahy vzdát, pravidelně o ni pečujte. Nejlepší je prach stírat mopem, jehož třásně napusťte vhodným olejem na váš typ podlahy, aby se zachytilo co nejvíce prachu a nečistoty.

Pořiďte si plastová okna

Kvalitní plastová okna vám umožní snížit náklady na vytápění, zároveň tak snížíte hlučnost i prašnost. Je to sice nákladná záležitost, ale je to investice, která se vám do budoucna vyplatí.

Pořiďte si zvlhčovač vzduchu

Kvalitní zvlhčovač vzduchu je opravdu dobrý pomocník do domácnosti a to z mnoha důvodů. Nejen, že příjemně zvlhčí vzduch – zejména v zimním období je zvlhčovač vzduchu v suchých přetopených panelákových bytech nepostradatelný.

 

Pokud do vody ve zvlhčovači nalijete vonný olejíček, příjemně vám provoní domov. Mnoho zvlhčovačů je vybaveno také ionizéry, které snižují prašnost.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies