Psi versus alergie na stravu

Lidé jsou na koupi psa ochotni vynaložit nemalé částky, na krmivech už ale většinou šetří. Právě nekvalitní krmivo pro psy ale může způsobit vznik alergie – a léčba je ve výsledku mnohem dražší než kvalitní krmivo!
Pinč, pes, krmivo, Niki

Psí alergie na stravu – vznik a projevy

Alergie na stravu už se netýká jen člověka, ale i psů. U našich domácích mazlíčků může tzv. senzitivita vypuknout v kterémkoliv věku a je většinou způsobena netradičními nebo nekvalitními složkami krmiva, na které trávicí trakt zvířete není zvyklý. Tělo se těmto složkám brání a vytvoří si imunní reakci, která pak spustí ve střevech zánět. Protilátky někdy dráždí i pokožku zvířete – a pes má pak neustálou potřebu se drbat. Zvíře se drbe hlavně na uších, trpí nadýmáním, má řidší stolici.

Prevence alergie na psí krmivo

Základní prevencí proti psí alergii na stravu je kvalitní krmivo. Na krmivu pro psa se šetřit nevyplatí. Hypoalergenní dieta a léčba je totiž mnohem dražší než kvalitní krmivo!

 

Vůbec nejhorším průmyslovým krmivem jsou granule. Obsahují mnoho chemických látek, někdy i zbytky léků pro jateční zvířata a stopy jedů. Zvláště citliví jsou na tyto látky mladí psi – štěňata by proto měla dostávat tu nejkvalitnější stravu. Pozor! Pes může onemocnět alergií i z lidských pamlsků!

Vyzkoušejte bio krmivo!

Nevíte, které krmivo je pro vašeho psího mazlíčka to nejlepší? Vyzkoušejte bio krmiva – působí na zvířecí organismus stejně blahodárně jako biopotraviny na organismus lidský. Bio krmivo neobsahuje žádné uměle přidané látky, ani ochucovadla. Respektujte také rozdělení krmiv na krmivo pro štěňata, juniory, dospělé a seniory.

Další nemoci psů

Pes – psinka u psů
Demodikóza u psů
Přežírání a tloustnutí u psů
První pomoc při popáleninách psů a koček
 Zvířata se také léčí antibiotiky

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.5 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies