Psí rvačky - proč a kdy se rvou?

Občas se nám může při procházce s naším čtyřnohým domácím mazlíčkem stát, že si nepadne do oka s dalším psem. V takovém případě může dojít ke rvačce. Víte, proč se psi perou? Jak je od sebe bezpečně v zápalu boje oddělit?

Štěkající pes

Proč se psi perou?

Příčin, proč jsou psi agresivní a perou se, může být hned několik. Někdy si prostě nepadnou do oka (stejně jako lidé), jindy se snaží jeden z nich prosadit formou rvačky své dominantní postavení. Někdy zase mohou psi takto jednat následkem strachu nebo stresu, případně následkem leknutí.

Varovné signály

To, že něco není v pořádku, dává pes najevo určitými zvuky. Pokud má strach (například z jiného psa) dává to najevo vysoko laděným vrčením kombinovaným se štěkáním. V takovém případě je schopný i zaútočit. V případě, že má vrčení kolísající tendenci, znamená to, že se cítí ohrožen, ale je velmi nejistý - strach se mísí z agresivitou. Tiché a nízko laděné vrčení obvykle užívá pro zahánění protivníka.

Rozumíte řeči svého psa?

Jak je od sebe odrhnout?

Když se psi začnou rvát, je potřeba je od sebe odtrhnout. To lze několika způsoby. Buď je od sebe pomalu odtáhneme - v případě, že jsou oba psi vedeni na vodítku, nebo je chytneme za ocas - tím se sníží riziko poranění, které nám může čtyřnohý domácí mazlíček v zápalu boje způsobit.

Další možností, jak psy od sebe odtrhnout je, že jim vstoupíme do cesty - ovšem takto postupujeme jen v opravdu krizových situacích! Pokud našeho psa napadá jiný pes, vstoupíme mezi ně, otočíme se k napadajícímu psovi zády a přikrčíme se. Ruce si chraníme před tělem a snažíme se napnout záda. V této pozici jsme méně zranitelní, než kdybychom stáli ke zvířeti čelem. Zvířeti se nikdy v takových situacích nedíváme do očí - může to brát jako další hrozbu.

První pomoc při nejčastějších letních úrazech psů

Zlomeniny u psů - první pomoc

Obezita u psů

Pořizujeme si druhého psa

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies