Psí plemena - nejlepší hlídači

Uvažujete o tom, že si pořídíte psa, který bude chránit jak vás a vaši rodinu, tak i váš soukromý majetek? Pokud si nevíte vůbec rady, nezoufejte! Poradíme vám s výběrem!
Německý ovčák

Erdelteriér

Erdelteriér je věrný, přátelský, energický, oddaný společník a dobrý hlídač. Má ovšem velký sklon ke rvačkám. je tvrdý, houževnatý. Sloužil jako policejní pes, strážce i posel. Kvůli své tvrdohlavé povaze bylo toto plemeno nahrazeno jiným.

Dobrman

Dobrman je veselý a dosti temperamentní pes. Vyniká ostražitostí a nebojácností, je vynikající hlídač a obranář. Založením je dobrman mírumilovný, přátelský, v rodině velmi přítulný a milující děti.

Welsh Corgi Pembroke

Díky své vysoké inteligenci je velice obtížně vychovatelný k uposlechnutí svého pána. Je dobrý hlídač a společník. Původně byl vyšlechtěn pro shánění dobytka a koní. Dnes spíše jako společník svému pánovi.

Německý ovčák

Mezi významné (kladné) vlastnosti německého ovčáka patří pevné nervy, neohroženost, věrnost, ovladatelnost, bdělost, neúplatnost, odvaha, bojovnost a tvrdost. Tyto vlastnosti z něho činí psa všestranně užitkového, ceněného zvlášť pro hlídání, doprovod, ochranu a strážní službu.

Argentinská doga

Argentinská doga je plemeno psa vhodné pro ochranu a strážní službu. Je velmi inteligentní, veselá, přirozená, nenáročná, přátelská, štěká málo a je si dobře vědoma své síly. Nutné je argentinskou dogu dobře vychovat. Zásluhou za vaši snahu se z tohoto plemene stane domácí mazlíček, sportovec a ostražitý hlídač.

Psí plemena - další zajímavé články

Celebrity a jejich psí mazlíčci

Speciální školky a kurzy pro psy

Výběr psa podle jeho povahy

Pes s PP, nebo bez PP?

Výcvik psa – 1.díl

Výcvik psa – 2.díl

Výcvik psa – 3. díl

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies