Procházky - chraňte zdraví pejsků

Nezapomínejte svým pejskům vyčistit okolí očí. Tak jako jim denně umýváme packy, nebo čistíme zuby, měli bychom pečovat i o jejich zrak. Výrobci brýlí naštěstí pamatují i na naše čtyřnohé kamarády.

Pes, brýle

Procházky - nepodceňujte čištění očí.

Pokaždé, když přijdeme z procházky se svým pejskem, neměli bychom zapomenout kromě toho, že mu opláchneme a otřeme tlapky a pročísneme srst, také na pravidelnou hygienu jeho očí. Každé ráno bychom je měli prohlížet a výměšky, hromadící se v koutcích očí, odstranit vatou, navlhčenou v mírně slané vodě, odvaru z heřmánku, nebo v očních kapkách, které nám předepíše veterinář. Zejména u pejsků s bílou srstí nevypadá dobře, když je okolí očí zaneseno hnisavými nečistotami.

Procházky s pejsky a hrozící zánět!

Pokud je výměšků mnoho, nebo jsou žluté či nazelenalé, vyhledáme veterinární ošetření, protože pak se již jedná o zánětlivý proces, který by při jeho neléčení mohl zhoršit později psí zrak. Oči našich pejsků chráníme před průvanem, prachem a nečistotou, není dobré nechávat je v průvanu, například u otevřeného okna v jedoucím autě. V letním období bychom měli dbát také o to, aby si i náš pejsek chránil oči před sluncem.

Módní hity pro pejsky využijte právě na procházce

Můžeme mu pořídit slušivou kšiltovku, která ho ochrání před nejprudšími paprsky, protože stejně jako nám, také psům hrozí nebezpečí škodlivého slunečního UV záření, a proto se výrobci brýlí snaží vyrábět také novinky, které mohou nosit i naši čtyřnozí kamarádi. Pokud váš pejsek protestuje a brýle si vzít nechce, je ideální plánovat procházky raději v lese, nebo v parku, kde je stín.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies