Přírodní léčba pokojových rostlin

Dnes vám poradíme jak vzkřísit povadlé a nemocné pokojové rostliny, aniž byste museli sáhnout po nějaké chemii. Tyhle rady pomohou bojovat také proti škůdcům pokojových rostlin. Tak pojďme se podívat, jak úspěšně květiny léčily naše babičky.

Pokojové květiny v květináčích

Mnoho lidí od chemie pomalu upouští a vracejí se ke starým lidovým metodám a babským radám. Tahle léčba pokojových rostlin nestojí moc peněz a přesto je účinná. Můžete se sami přesvědčit.

aromatherapycosmosen.blogspot.comÚčinný česnek a cibule

Chcete-li se zbavit škůdců a zároveň mít krásně zelené a bujně rostoucí květiny sáhněte určitě po cibuli a česneku. Stačí jedna neoloupaná cibule a neloupaný česnek. Cibuli rozpulte a stroužky česneků také. Udělejte výluh, který sceďte asi po dvou hodinách. Potom stačí květiny výluhem zalévat a postřikovat.

Čerstvě rozřízlou cibulí můžete potírat listy nemocných rostlin nebo rostliny, které napadli škůdci. Uvidíte, jak rychle budou zase fit.

Tabák do boje proti škůdcůmdannemann.com

Vyzkoušejte to, kupte jemný tabák a nasypte dvě špetky do studené vody, klidně tabák ve vodě nechejte namočený i osm hodin. Poté tabák s vodou přiveďte k varu a slijte. Tabákem zalévejte rostliny, které obtěžují škůdci na listech nebo rostliny, které jsou napadeny potvůrkami škodící kořenům rostliny. Po pár zálivkách budete mile překvapeni.

Žahavé kopřivy

Spousta lidí se neustále kopřiv zbavuje jako otravného plevelu. Zkuste je využívat, vždyť jsou to velmi léčivé byliny a to ne jen pro nás. Pokud necháte kopřivy louhovat ve vodě čtrnáct dní a pak výluhem budete pravidelně zalévat, dopřejete pokojovým rostlinám očistnou a ozdravnou kůru.

plantcare.comLék ze zahrady

Pokud vám neroste přeslička na zahradě, vyrazte na sběr na louku. K přesličce přidejte květy měsíčku lékařského a nechte bylinky louhovat ve vodě tři týdny. Výluhem rostliny zalévejte i kropte, bude se jim pěkně dařit. Podle rad našich babiček měsíček zajistí také zdravou a krásnou zahradu.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies