Přírodní kámen - originální dekorativní prvek

Pokud chcete, aby ve vás interiér vyvolával pocit tepla, útulnosti a hřejivosti, pořiďte si kamenný obklad. Můžete si obložit celou stěnu nebo jen její část, záleží na vás. Každopádně je přírodní kámen elegantní dekorativní prvek. Stěny nemusí být pouze vymalované.

přírodní kámen

 

Použití kamene v interiéru nám připomíná přírodu a může nám navodit i příjemnou relaxační atmosféru. Můžete ho kombinovat i s jinými materiály. Skvěle se hodí k betonu, sklu, ladí s kovem a také se dřevem. Kámen je jedinečný a luxusní materiál. Proto byste neměli podléhat trendům a nepořizovat si kámen jen proto, že si jej pořídil váš soused. Tím byste se připravili o jednu z jeho nejlepších vlastností - nadčasovost. Vybírejte tedy s rozvahou.

 

Kde přírodní kámen vynikne?

 

Jestliže hledáte něco, čím si dozdobíte svůj obývací pokoj, přírodní kámen je správnou volbou. Přírodní kámen můžete využít i jako podlahovou krytinu. Když to ještě zkombinujete s podlahovým topením, bude vám tam příjemné teplo. Na podlahu volte ale spíše světlejší odstíny kamene, jinak uvidíte veškeré nečistoty.

 

Můžete ho využít i v kuchyni. Kámen je pevný a vysoce odolný. Potěší vás nejen svým elegantním vzhledem, ale i svým praktickým využitím. Klidně ho použijte jako podlahovou krytinu, kuchyňskou linku nebo krycí stěnu. V kuchyni byste se měli vyhnout poréznímu pískovci. Ten má jednu nevýhodu. Veškeré nečistoty se do něj vsáknout. Kámen, který do kuchyně zvolíte, důkladně naimpregnujte, abyste z něj vytvořili nepropustný materiál. Díky impregnaci se vám bude kámen snadněji čistit.

 

Rozhodli jste se oživit koupelnu? Fantastická volba. Jen nesmíte zapomenout na impregnaci. Jinak by kámen vsakoval příliš vlhkosti a tím by se snížila jeho životnost. Ovšem pokud jej chcete umístit do sprchy, poraďte se raději s odborníky, aby kámen nepoškodily čistící či sprchové přípravky.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies